2023 ще остане в гейм индустрията с две неща. Първо,

...
2023 ще остане в гейм индустрията с две неща. Първо,
Коментари Харесай

Спенсър коментира вълната от съкращения в гейм индустрията

2023 ще остане в гейм промишлеността с две неща. Първо, годината създаде най-вече игри с рейтинг към 90 и повече в Metacritic от 20 години насам. И второ: бяха обявени рекордни за промишлеността съкращения. Общо над 10 500 индивида се разделиха с работата си в гейм студиа от друг мащаб. По всичко наподобява, че 2024 ще задмине напълно скоро печалния „ връх “ от предходната година.

По данни на Gamelayoffs – уебсайт, следящ обстановката в бранша, за по-малко от два месеца от 2024 обявените съкращения към този момент са 6000! Отношение по тематиката взе и шефът на гейминга в Microsoft Фил Спенсър. Той беше специфичен посетител на вчерашното издание на формалния подкаст на Xbox. Припомняме, че самите Microsoft оповестиха неотдавна, че освобождават 1900 индивида от редиците на Activision Blizzard. Що се отнася до коментара на Спенсър, надали може да чакаме освен това от него. Все отново е част от една голяма корпоративна машина. С две думи може да обобщим, че Спенсър трансферира виновността на съкращенията на… съкратените.

„ Когато се замисля какво е за мен промишлеността да е здрава, аз желая да виждам играчи, които имат вяра, че ще намерят най-хубавите игри в платформите, които обичат. Искам да виждам хората, които са вложили кариерите си да работят тук да усещат, че това място може да е сполучливо. И всичко тук става въпрос за това да си част от промишленост, която пораства “.

Спенсър продължава с това, че чака една страхотна година за гейминга. „ Но в случай че не пораснем като промишленост, промишлеността ще страда. А през днешния ден има главно два избора по какъв начин да окажеш помощ на растежа на една промишленост. Дали става дума за един закрепен размер от играчи и по какъв начин да изкараш повече пари от тях? Или мислиш: „ Как бизнесът ми да израсне с намирането на нови играчи и да ги причисля към базата, която към този момент имам “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР