2023 г. се оказа хитова година за видеоигрите. Горещо очакваните

...
2023 г. се оказа хитова година за видеоигрите. Горещо очакваните
Коментари Харесай

Геймингът с рекордна 2023-та година

2023 година се оказа хитова година за видеоигрите. Горещо предстоящите платформени заглавия дебютираха ежемесечно, а от време на време и на всеки две седмици, привличайки вниманието на играчите. Но поради качеството на продукцията, геймърите нямаха нищо срещу да прекарат часове в света на гейминга. Най-голямата компликация се оказа да останеш на върха на всички нови издания и няма подозрение, че доста хора ще продължат да наваксват и през 2024 година, изключително като се има поради продължителността на някои от тези игри.

Някои от най-запомнящите се заглавия на годината включват:

Diablo IV

Емблематичната игра за обхождане на подземия се завърна с повече класове, повече оръжия и повече демони за ликвидиране. Четвъртата съществена игра от поредицата на Blizzard Entertainment е сходна на предходните, в които играчите избират сред няколко персонализируеми класа (друид, вандал, рог, вълшебник и некромант) и пътуват сред пет красиво визуализирани района. Както нормално, играчът събира по-добра екипировка и оръжия, до момента в който се оправя с по-трудни врагове, което води до основния антагонист на играта - Lillith.

Resident Evil 4 (римейк)

Най-доброто заглавие от поредицата Resident Evil получи римейк, което е повече от почтено за репутацията на оригинала. Историята на истинската игра е непокътната - играчите поемат контрола над американския сътрудник Леон С. Кенеди, който се бори да избави дъщерята на президента, Ашли Греъм, от двойната опасност на сектата Los Illuminados в Испания и мистериозния вирус, прочут като Las Plagas. Римейкът обнови бойните механики, като разреши на Леон да се движи и да стреля с оръжието си по едно и също време, както и да блокира своите врагове с ножа си. Картата също е актуализирана, като са добавени спомагателни зони и врагове, през които Леон да си проправи път. Едно от най-големите усъвършенствания в играта е, че Ашли има доста повече благоприятни условия и се усеща по-скоро като сътрудник на Леон. Всички тези допълнения трансформират RE4 в още по-вълнуващо премеждие и връхна точка за актуалния сървайвъл хорър.

Spider-Man 2

Една от най-очакваните игри на годината, продължението на Spider-Man и Spider-Man: Miles Morales на Insomniac, е епично и прочувствено странствуване, което задълбочи тематиките на предходните две игри и разреши на героите и града, който населяват, да се развиват. Spider-Man 2 сложи играча под надзор както Питър Паркър и Майлс Моралес, като дава и на двамата лични арки (истории – бел.ред.), които уместно отразяват мястото, на което се намират надлежно в живота си. Завръщането на Хари Озбърн и появяването на Крейвън Хънтър разклащат партньорството на Майлс, Питър и Ем Джей, а появяването на Венъм заплашва да раздра града. Макар че предходните две игри към този момент бяха необикновено интуитивни, Insomniac някак си съумя да усъвършенства геймплея още повече с прибавянето на паяжинни крила и реконструирано колело за джаджи и сила, което прави свалянето на врагове доста по-плавен и непосреден развой. Въпреки че играта е малко по-кратка от Spider-Man, страничните задания са по-смислени и работят по-добре в подтекста на тематиките на играта за ограничеността на времето.

Baldur's Gate 3

Третото заглавие от франчайза Baldur's Gate на Larian Studios издига ролевата игра на нови висоти. Базирана на Dungeons & Dragons, Baldur's Gate 3 се развива в отворения свят на Forgotten Realms. Играчите основават собствен персонаж, като избират всред 12 класа, и се причисляват към група от авансово основани герои за премеждие, което може да се играе независимо или в режим на мултиплейър, като играчът може да превключва сред двете. Геймплеят употребява походова борба и предизвиква смесването на офанзиви и разчитането на партията.

Въпреки че огромна част от това е много всекидневно за фентъзи ролевите игри, точно поддържащите герои и взаимоотношенията, които можете да развиете, в действителност вършат Baldur's Gate 3 особено прекарване. Взаимоотношенията и романсите се развиват посредством сюжета и избора на разговор, а всеки съпътстващ персонаж е изцяло приключен, което припомня за разцвета на BioWare (които създадоха първата игра). Играта е идеална за тези, които търсят динамичната трудност на героите от трилогията Mass Effect и Dragon Age: Origins. За разлика от няколко други ролеви игри, Baldur's Gate 3 предизвиква свободата, което значи, че няма един-единствен метод да се победи зложелател или да се извърши задача, а основните NPC герои могат да бъдат убити, без това да сътвори неспособност за придвижване в историята. Като се има поради продължителността на играта, която е над 100 часа, има доста неща за проучване, както независимо, по този начин и с другари, което трансформира Baldur's Gate 3 в истински геймърски подарък.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Продължението на Breath of the Wild от 2017 година, Tears of the Kingdom е резултат от прекомерно амбициозното развиване на плануваното DLC наличие за Breath of the Wild. Tears of the Kingdom на Nintendo разреши времето и пространството, в което цялата тази упоритост да получи вниманието, което с право заслужава. Играчът още веднъж поема контрола над Линк, който изследва света на Хирула в търсене на Зелда и се пробва да попречи на Краля дявол Ганон да унищожи света. Tears of the Kingdom уголемява аспекта на отворения свят, като прибавя пещери и небесни острови за проучване. Плавността на придвижването и битката на Линк, дружно с новите бонуси, трансформират пътуването из Хирула в занимателно, въпреки и естествено предизвикателно прекарване. Лесно е да се изгубиш в хубостта на играта и просто да изследваш, само че завладяващата история, обвързвана с античната история на Хирула, постоянно връща играча към централната задача и решаването на загадките, които го чакат там, написа още БГНЕС.


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР