2023 г. може да е окаже една от най-тежките в

...
2023 г. може да е окаже една от най-тежките в
Коментари Харесай

Мартин Стоев: 2023 г. може да е пагубна за всеки един треньор в националния отбор

2023 година може да е окаже една от най-тежките в историята на родния волейбол, защото националният тим е изправен пред цели 3 основни шампионата, макар преходния интервал, в който се намира. Подобно мнение изрази един от претендентите за селекционерския пост в миналите седмици - Мартин Стоев.

„ Аз обмислям по този начин – като би трябвало да се прави нещо съществено и се гони цел като класиране на Олимпийски игри, това значи, че договорът би трябвало да е най-малко за един олимпийски цикъл, нали по този начин? Това е естественото. Тук стават малко по-рано нещата – явява се един олимпийски цикъл плюс една година и по тази причина желаех подобен контракт. За една година не бих се съгласил да повеждам какъвто и да е тим, освен народен. За един сезон един треньор може да не покаже това, на което е кадърен. Може да се случат доста неща. Следващата година ще е доста тежка за българския народен тим. Моята цел беше да имаме тим, който да се бори се класиране на Игрите в Лос Анджелис. 2023 може да бъде пагубна за всеки един треньор, колкото и да е добър той “, сподели Стоев пред Sportal.

През идната календарна година на „ лъвовете “ им следва присъединяване в Лигата на нациите, Европейското състезание и квалификациите за Олимпийските игри.

Междувременно конкуренцията за старши-треньорския пост бе извоювана от Пламен Константинов, който се завръща за втори престой в отбора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР