2023 г. е била по-добра за българите в сравнение с

...
2023 г. е била по-добра за българите в сравнение с
Коментари Харесай

Според Тренд: българите доволни от 2023 г., а две трети даже и щастливи

2023 година е била по-добра за българите спрямо предходните три години. Близо две трети настояват, че са се чувствали щастливи през миналата година. 40% чакат 2024 година да бъде по-добра година за България.

Това демонстрират някои от данните на организация " Тренд " от национално представително проучване в края на 2023 година То е осъществено по поръчка на " 24 часа " измежду 1008 души, сред 1 и 7 декември т. година
 Източник " Тренд "
През 2023 година се резервира наклонността на растеж при оценката на българите за персоналното им благополучие и по този начин равнището се възвръща до това преди пандемията от COVID-19. Спрямо декември 2022 година делът на хората, които се дефинират като щастливи през миналата година, се повишава с 7 на сто и доближава до 64%.

От декември 2020 година насам за първи път от агенцията отчитат позитивна смяна по повод оценката на страната за миналата година. Въпреки че делът на песимистите още веднъж има болшинство (57 на сто), той понижава с над 20% по отношение на предходните три години. Същевременно от 2020 година насам приблизително 12% дефинират годината като добра, до момента в който 2023 година е избрана като такава от 28%.
 Източник " Тренд "
Близо 6 от 10 българи (59%) правят оценка годината като добра в персонален проект. Това е най-високата стойност от 2019 година насам. За под една трета (30%) отминаващата година е била неприятна. Оценката и за страната, и в персонален проект е най-висока измежду най-младите (18-29 г.), които обичайно са по-оптимистично настроени, до момента в който с повишаване на възрастта негативизмът се ускорява.
 Източник " Тренд "
Очакванията за идната 2024 година са по-скоро положителни.

40 на сто са на мнение, че България я чака една по-добра година, а 29% плануват по-лоша година. И тук персоналните упования са по-оптимистични – 49% разчитат, че 2024 година ще е по-добра за тях в персонален проект, а 17% са скептично настроени. И при тези настройки въздействие оказва възрастта на респондентите – близо седем от 10 от хората под 30 година чакат по-добра година, до момента в който измежду хората над 70 година това споделят едвам трима от 10 души.
 Източник " Тренд "

 Източник " Тренд "
В относителен проект българите слагат най-висока оценка през миналата година на персоналния си живот – 53% споделят, че равносметката е добра. За съпоставяне 32 на сто оценяват 2023 година като по-скоро добра за професионалния им живот, а 22% като по-скоро добра за финансовите им благоприятни условия. 
 Източник " Тренд "

 Източник " Тренд "
Близо половината (48%) от българите имат чувството, че същинският коледен дух на празниците се е трансформирал в последните години. Това мнение се показва по-често от междинното измежду хората над 40 година, както и измежду жителите на дребните градове и селата.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР