2023 г. да бъде благословена, здрава и изпълнена с повече

...
2023 г. да бъде благословена, здрава и изпълнена с повече
Коментари Харесай

Евро Антоний: Църквата се нуждае от кадри

" 2023 година да бъде благословена, здрава и изпълнена с повече мир ". Това пожела митрополит Антоний на Васильовден. Той прикани при започване на новата година първо да влезем в храма.

Тази година митрополит Антоний отбелязва своя 10-годишен празник, откогато е Западно- и Средноевропейски митрополит. “Този празник е празник за равносметка, за оценка на това какво сме свършили всички ние с общи старания, тъй като триумфите на архиерея са и триумфи на църквата ”, сподели той пред Нова ТВ.

През 2023 г ще бъдат маркирани и 100 години от Богословския факултет на Софийския университет. “Това е една емблематична постройка освен за София и България, а в международен мащаб. Ще има тържества, светият синод ще бъде главен уредник ”, уточни той.

Митрополит Антоний добави още, че Българската православна черква има потребност от фрагменти.

“Чака ни доста работа и през тази година, тъй като силата на свещенослужителите е словото божие. Ние би трябвало да просвещаваме тези, които не са достигнали по лично разбиране до вярата. Когато ние проповядваме традициите и обичаите, свързани с православната християнска религия, тогава доста по-малко хора ще се усилят по езическите ритуали ”, разяснява той обичаите и ритуалите, които стотици българи практикуват на Васильовден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР