2023 е година на предпазливостта за пазара на смартфони(снимка: CC0

...
2023 е година на предпазливостта за пазара на смартфони(снимка: CC0
Коментари Харесай

Възстановяване на смартфон пазара не по-рано от 2024 г


2023 е година на предпазливостта за пазара на смарт телефони
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалните доставки на смарт телефони се чака да намалеят с 3,2% през 2023 година, вследствие на по-слабите стопански вероятности и продължаващата инфлация, сочи ново изследване на анализаторската компания IDC. Според прогнозата, доставките на умни телефони ще доближат 1,17 милиарда единици тази година.

IDC пресмята, че възобновяване на пазара на смарт телефони ще стартира през 2024 година с растеж от 6% на годишна база. Но потребителското търсене във всички райони се възвръща доста по-бавно от предстоящото, означават анализаторите.

„ Ако 2022 година беше годината на непотребните ресурси, то 2023 година е годината на предпазливостта “, сподели Набила Попал, шеф проучвания в IDC Mobility and Consumer Device Trackers. „ Въпреки че всеки желае да има подготвени ресурси за вълната на неизбежното възобновяване, никой не желае да остане с тях прекомерно дълго. Това също по този начин значи, че марките, които поемат опасности, евентуално могат да извлекат огромни облаги от повишен дял в верния миг “.
още по темата
IDC обаче счита, че макар изброените проблеми, сегментът на сгъваемите смарт телефони продължава да се развива. „ Все още виждаме повече сгъваеми устройства на пазара, което е огромен софтуерен скок напред за промишлеността, само че моментът е неприятен “, разяснява Райън Рейт, вицепрезидент на групата за мобилни и потребителски устройства в IDC.

Според обява на CNET, пазарът на сгъваеми телефони е доминиран от Samsung Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4. Наскоро Гугъл показа първия си сгъваем телефон Pixel Fold, Motorola пусна обновена версия на своя Razr, а Honor и Oppo също оферират сгъваеми устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР