2022-ра вероятно е годината, в която тенис феновете трябваше да

...
2022-ра вероятно е годината, в която тенис феновете трябваше да
Коментари Харесай

Отказванията не спират: Още един славен ветеран намекна, че скоро ще напусне спорта

2022-ра евентуално е годината, в която тенис почитателите трябваше да си вземат довиждане с най-вече елитни играчи едновременно. Всичко стартира с изненадващото отричане на тогавашната номер едно Ашли Барти, а тя беше последвана от редица състезатели, измежду които бяха Хуан Мартин Дел Потро, Жо-Вилфред Цонга, Жил Симон, Кевин Андерсън, Серина Уилямс, Ким Клайстерс, Роджър Федерер и още доста други.

Всички от изброените тенисисти са някогашни членове на топ 10 и само Жил Симон всред тях не се е класирал за край от Големия шлем, тъй че несъмнено не беше елементарно за публиката да се раздели с толкоз огромна численост невероятни спортисти за сходен къс интервал от време.

Изглежда обаче, че този лист ще се разшири напълно скоро, защото Фелисиано Лопес загатна по какъв начин е на път да приключи професионалната си кариера. Бившият номер 13 попадна на извадка от страна на журналиста Кристофър Клари, който беше изброил упоменатите към този момент от нас тенис икони и призна по какъв начин не си спомня в миналото да е ставал очевидец на сезон с такава висока численост на отдръпвания от страна на топ състезатели.

Самият Лопес пък остави коментар под обявата, разкривайки че има намерение скоро да последва образеца на тези свои сътрудници, въпреки че испанецът не е оповестил тъкмо по кое време ще го стори и евентуално ще изиграе няколко прощални шампионата през 2023-та. Определено пък е изцяло естествено мислите на 42-годишния състезател да бъдат ориентирани към сходна стъпка, защото през тази година е изгубил всеки един от 11-те си срещи в ATP Тура и сега заема 657-ма позиция в международната класация.

Фелисиано несъмнено е измежду последните мохикана на спорта, продължавайки да практикува стила сервис-воле, което го прави един от любимците на публиката и несъмнено не е изненада, че може да се похвали с купа на двойки от Ролан Гарос. Освен това ветеранът е седемкратен първенец на сингъл в ATP конкуренциите, като може да се похвали с два трофея от влиятелното съревнование в Куинс, където също така има и един изгубен край от нашия Григор Димитров. Към момента левичарят от Толедо заема длъжността на турнирен шеф на Мастърса в Мадрид, тъй че сигурно той ще остане покрай тениса и след последната си битка на корта.

Me sooner than later..
— Feliciano López (@feliciano_lopez)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР