2022-ра се развива по мечтан начин за Онс Жабер, която

...
2022-ра се развива по мечтан начин за Онс Жабер, която
Коментари Харесай

Африка ликува: Онс Жабер е на втори пореден полуфинал в Големия Шлем!

2022-ра се развива по желан метод за Онс Жабер, която се трансформира в първата арабска жена с купа на равнище WTA 1000, триумфирайки с трофея в Мадрид. Силните игри за тунизийката надалеч не завършиха дотук, тъй като тя записа цели 11 победи по време на тревния сезон и остана единствено на сет от спечелването на Уимбълдън. Впоследствие обаче Жабер записва прочут спад в участията си на конкуренциите в Северна Америка и отпътува за US Open, имайки едвам два триумфа в подготвителните надпревари. Все отново международната номер пет съумя да влезе във форма тъкмо в точния момент и се класира за четвъртфиналите в Ню Йорк съвсем безпроблемно. Там пък я чакаше среща с Айла Томлянович, която се намира е най-силния си интервал въобще в миналото и единствено преди няколко дни нанесе съществено отчаяние на локалните почитатели, защото надигра Серина Уилямс и по този метод постави завършек на кариерата на именитата американка. Днес натурализирана хърватка още веднъж хвърли всички сили и не бе надалеч от постигането на нова сензация, само че африканката се оказа прекомерно солидна в края и продължи към полуфиналите, където я чака конфликт с една всред Кори Гоф и Каролин Гарсия - 6:3 7:6(4)

По-високоранкираната тенисистка незабавно се опита да поеме надзор над събитията на корта и можехме постоянно да я забележим по какъв начин се изтегля на своя форхенд и нападна от него. Фаворитката също по този начин си служеше чудесно с подсечените си удари, които минаваха доста ниско над мрежата и Томлянович изпитваше компликации да отреагира на тях. Всичко това докара до законосъобразен пробив в сметката на петата сложена, единствено че австралийката заигра с надалеч по-сериозна дълбочина и изравни за 3:3. Оттам насетне Жабер промени съществено темпото в срещата, залагайки на голям брой ексцентрични осъществявания, които бяха извънредно непредвидени за нейната съперничка и всички геймове до края на частта бяха извоювани от финалистката на Уимбълдън.

Доминацията на тунизийката продължи с цялостна мощ във втората част, където тя мигновено се откъсна с преднина от 2:0. Отново обаче международната номер 46 показва темперамент и на два пъти наваксваше закъснение от пробив и съумя да обърне нещата до 5:3 в своя изгода. В тези минути непоставената тенисистка удряше топката извънредно чисто и подлагаше под голям напън съперничката си. Изведнъж нервите на Томлянович се опънаха до краен лимит и последваха няколко двойни неточности от нейната ракета, като това разреши на Жабер да се завърне в резултата и да до доближи до тайбрек. Там африканската представителка беше надалеч по-спокойни и завоюва четири от последните пет разигравания, с което си обезпечи място във финалната четворка на конкуренцията.

. earns her semifinal spot in straight sets!
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР