2022 г. ни даде и истории за спасени и за

...
2022 г. ни даде и истории за спасени и за
Коментари Харесай

Новините на 2022 г.: Спасители и спасени - истории за доброто


2022 година ни даде и истории за избавени и за спасители. Истории за хора, които видяха положителното даже през завеса и го демонстрираха на света.

Това са разказите на хората, които трансформираха човешки ориси, които въодушевиха и станаха знаци на чудото през годината.

За всеки родител детето му е знамение, а лекарите, помогнали то да се появи на бял свят – герои. За две фамилии обаче тези думи имат още по-дълбок смисъл.

Доброто има своето лице - за една жена от София това са медиците, на път за болничното заведение.

300 километра по-далеч - в Крумовград,. Пъпната шнур се увива към врата на бебето. Макар и в полеви условия, фелдшерът се оправя и в 2:55 през нощта в ръцете му проплаква 3-килограмово момиченце. Родителите ѝ дават името на дъщерята на нейния избавител – Фатме.

На различен континент герои в бяло също избавиха едно българско дете. След комплицирана и рискова интервенция сърцето на 6-годишния Венелин към този момент бие мощно и крепко. Момчето се ражда с рядко сърдечно заболяване, при което се изпомпва кръв единствено от дясната страна на сърцето.

След хиляди километри на Запад и трансплантация на сърце, чудото се случва и детето се възвръща.

- пасажер във влака София-Варна. Бързата реакция на огнебореца предотвратява покруса, когато през нощта композицията пламва в придвижване. И през днешния ден старши контрольор Върбан Петков е безапелационен, че не се усеща като воин.

Доказателство за това е и невероятната история на Димитър от столичния квартал „ Хиподрума “. Срещата с мъжа, който има потребност от помощ, само че самият той оказва помощ, провокира вълна от съпричастност и Димитър към този момент има нова раница и количка. Сляп и в инвалидна количка той потвърди, че положителното няма граници.

Различни по възраст, специалност и орис спасителите, избавените и вдъхновителите са обединени в вярата, че в утрешния ден всичко е допустимо – даже и знамение.

Техните истории вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР