2021 може и още да е в самото си начало,

...
2021 може и още да е в самото си начало,
Коментари Харесай

Samsung Galaxy S21 Ultra: този, който останалите ще искат да достигнат

2021 може и още да е в самото си начало, само че най-хубавият Android смарт телефон за годината към този момент е на пазара. Samsung, най-големият производител на умни телефони в света, тази година избърза и показа новата си серия S21 по-рано от нормалното. А Money.bg имаше опцията да прекара няколко дни с топ модела S21 Ultra и слушалките Galaxy Buds Pro.

Samsung Galaxy S21 Ultra надгражда над миналогодишния S20 Ultra, който надвиши упованията на анализаторите за продажбите — макар пандемията и икономическите последствия от нея. Какви ще са продажбите на S21 Ultra не знаем, само че нашите упования към този момент бяха надхвърлени във всеки един различен аспект.

Дизайнът постоянно е бил въпрос на персонални желания, само че е мъчно да се отхвърли, че S21 Ultra е измежду най-отличаващите се и стилни устройства на пазара сега. Тазгодишното решение за обособяване на камерите от останалата част от гърба е наподобява елегантно, евентуално и поради неусетното преливане на блока със страничната железна рамка. В композиция с матирания черен тил в модела (по който отпечатъци съвсем не остават), койтоизползвахме, S21 Ultra оставя усещане за същински премиум устройство.
 Снимка 513807
Източник:

Дисплеят е друга област, в която моделът сполучливо пази името Ultra. Произведеният от Samsung панел е доста усъвършенстван по отношение на миналогодишния модел и застава на върха в промишлеността. Размерът му е 6,8 " диагонално, а оптималната резолюция е 3200х1440 със съответствие на страните 20:9. Корейският производител очевидно се отхвърля от заоблените екрани, което решение одобряваме с облекчение — освен поради по-високия късмет плоският екран да остане здрав при изпускане. Говорейки за това, той е предпазен от Corning Gorilla Glass Victus — най-новото решение на компанията, която дава обещание, че новото стъкло ще устоя на изпускане от височина 1,8 метра (не сме го тествали). Защита обезпечава и IP68 рейтинга за водо- и прахоустойчивост.

По-интересното е, че тазгодишният панел също поддържа 120Hz освежаване, което прави скролването в обществени мрежи, игрите и видеоклиповете по-приятно. В същото време моделът към този момент поддържа по-високата периодичност на освежаване и при оптималната WQHD+ резолюция.

За времето, в което ще се завърнем на открито, яркостта на екрана е нараснала с 25% до пикова мощ от 1 500 нита. Има и още едно усъвършенстване по отношение на миналогодишния модел: контрастът е нараснал с 50%. Сертифициран и с HDR10+, гледането на разнообразно видеосъдържание е извънредно наслаждение, за което оказват помощ двата представителя, които оферират мощен и бездънен тон.
 Снимка 513806
Източник:

С екрана към този момент може да " поддържате връзка " и с писалката S Pen, която се предлага настрана. А под него се крие датчикът за отключване с пръстов отпечатък, който тази година е по-голяма повърхност и доста по-бърз.

Камерите също актуализирани доста по отношение на миналогодишните модели. Водещият датчик е с резолюция 108MP, като всекидневно телефонът снима при по-ниска резолюция, с което усъвършенства представянето при по-слаба от идеалната светлина, само че с едно натискане може да превключите на 108MP. Освен нов и по-добър датчик, S21 Ultra включва и по- " интелигентна " камера. Samsung дават обещание трикратно по-добър динамичен обсег на фотосите, което телефонът реализира със Smart ISO Pro технологията. За разлика от стандартната, тази система прави две фотоси с друга експозиция по едно и също време, а не една след друга. Ако в действителност обичате да снимате, S21 Ultra към този момент предлага и 12-битов RAW формат, при който фотографията задържа 64 пъти повече информация за повече благоприятни условия при следваща обработка. И без обработка обаче фотосите всякога са отлични с богати, само че реалистично предадени цветове, с доста подробност и без звук — даже през нощта.

Далеч по-интересни от елементарните фотоси е опцията за оптично доближаване — т.е. без загуба на качество. S21 Ultra е първият телефон, който има не една, а две телефото камери. Това е нужно и потребно, защото в случай че тя беше единствено една — с десеткратно приближение да вземем за пример — до момента в който достигнете до него нарастването е цифрово и носи по-ниско качество. Моделът предлага трикратно и десеткратно приближение, а качеството на фотосите денем не се разграничава от това на главния датчик. Чрез 10-кратното оптично приближение и цифрово приближение общо може да се приближите 100 пъти до обекта, който желаете да снимате, въпреки и със загуба на подробност. S21 Ultra предлага и хитро софтуерно стабилизиране, което се задейства с едно допиране — тъй като при 100-кратно приближение е мъчно да останете чак толкоз неподвижни.

Четвъртата камера е ултраширока и е подобаваща за фотоси в затворени пространства — или просто когато желаете " да се отдалечите " от субекта. Тя също е актуализирана и към този момент разполага с автоматизиран фокус, което разрешава и макроснимки.
 Снимка 518281
Източник:

S21 Ultra предлага и 8К видеозапис и поддържа 4К видео при 60 фрагмента в секунда от всички камери, в това число от предната. Оптичното приближение може да бъде употребявано и при видео, дружно със стабилизацията. И тук са налични разнообразни режими за снимане, в това число опцията да сменяте бързо четирите камери по време на запис или да включите във файла по едно и също време изгледа от някоя от задните и предната камери.

S21 Ultra употребява най-модерния чипсет на Samsung — Exynos 2100, който тази година се оправя по-добре на тестванията от конкурентния Snapdragon 888. Нямаме какво изключително да кажем — процесорът е извънредно мощен и с нищо не може да го затрудните. По-важното е, че тази година той е още по-енергийно ефикасен. S21 Ultra разполага с 5 000 mAh батерия — с колкото бе и S20 Ultra, само че в проби новият модел изкарва с 30% повече с едно зареждане. Опитите да я " убием " за ден останаха безуспешни. По-дългият живот е значим и поради съществуването на 5G, което е по-бърза, само че и по-енергоемка технология. За страдание не успяхме да тестваме скоростта - покритието в България към момента е непретенциозно, само че по този начин или другояче е значимо един флагман да бъде квалифициран за бъдещето. Говорейки за скорост, моделът разполага и с WiFi 6E технология, която дава обещание 4 пъти по-бърза интернет връзка.

В допълнение към свръхбързия процесор S21 Ultra се предлага с 12 или 16GB RAM и надлежно с 256 или 512GB вътрешно пространство. Възможността за спомагателното му разширение с MicroSD карта към този момент отсъства.

Има и други неналичия: адаптер за зареждане и слушалки, а кутията участва единствено USB-C към USB-C кабел. Ако се сдобиете с адаптер, S21 Ultra предлага 25W зареждане, а безжичност — с 15W. С огромната си батерия и reverse charging технология моделът може да зарежда други телефони или аксесоари, като да вземем за пример показаните през януари нови безжични слушалки с интензивно шумопотискане Buds Pro, най-хубавите от Samsung до момента.

Моделът стои устойчиво в ухото, посредством и на силиконовите уплътнения. Качеството на звука и микрофона е положително. Най-важната им функционалност обаче е дейното шумозаглушаване, което съгласно Samsung може да понижи до 99% от близките звуци. С тази си задача Buds Pro се оправят чудесно. Добре работи и функционалността, която понижава автоматизирано музиката и изключва заглушаването, когато засече човешки диалект. Едно зареждане на батерията и кейса носят до 18 часа слушане на музика и диалози, като към пет минути заряд са задоволителни за един час работа.
 Снимка 513923
Източник:

Ако желаете да допълните Samsung екосистемата си с безжични слушалки, Buds Pro евентуално е най-хубавият ви избор.

След всичко казано дотук е ясно — S21 Ultra заслужава името си. Моделът в действителност е най-хубавият Android телефон, който може да купите сега, като и цената отразява това — тя стартира от 2 549 лева в свободна продажба.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР