2021 г. беше предизвикателна година за набирането на персонал. Последните

...
2021 г. беше предизвикателна година за набирането на персонал. Последните
Коментари Харесай

4 тенденции в набирането на персонал, които ще ви помогнат да постигнете целите си

2021 година беше предизвикателна година за набирането на личен състав. Последните няколко месеца на годината бяха изключително сложни, съгласно 79% от интервюираните от Indeed работодатели. Това чувство се удостоверява в допълнение от данни от Бюрото по трудова статистика, които демонстрират, че процентът на напусналите се е нараснал, до момента в който процентът на наетите съвсем не се е трансформирал в края на предходната година. Въпреки очевидната патова обстановка в конфликта сред нетърпеливи работодатели и неангажирани търсещи работа, наемането остава главен приоритет през новата година за компании от всевъзможен размер. За да постигнете задачите за наемане в тази нова епоха, разгледайте по-долу някои от най-големите трендове за смяна в процесите по търсене и наемане на фрагменти.

1. Потърсете автоматизация, с цел да управлявате отнемащи време процеси 

Последните изследвания демонстрират, че 91% от бизнес водачите е трябвало да поемат спомагателни задания и отговорности, с цел да поддържат бизнеса при дефицит на фрагменти. Това е изключително правилно за дребните и междинни предприятия, чиито притежатели към този момент евентуално ще се ангажират с доста повече действия, с цел да поддържат бизнеса си.

Един от методите да си спестят времето за наемане на личен състав, разпределено в процедура с прекалено много стъпки (четене на автобиографии, скрининг на претенденти за работа, насрочване на изявленията и контакт с кандидати), е посредством потребление на автоматизирани принадлежности. Това ще помогне на работодателите да се съсредоточат върху свързването с евентуални чиновници и развиването на техните компании.

2. Наемане, основано на умения 

Понякога предишният трудов опит на претендента може да не наподобява тъкмо в сходство с това, което търсите. Някои може да имат друга степен от предстоящата или въобще да нямат такава. И въпреки всичко, от време на време тези претенденти към момента могат да бъдат подобаващи за работното място - може би даже по-добре от някой, който ревизира всички " обичайни "  квадратчета. Тук в играта влиза наемането, основано на умения. Чрез прибавяне на проби за умения в процеса на наемане, работодателите могат бързо и елементарно да разпознават подобаващия за длъжността чиновник.

3. Хибридно наемане с виртуални интервюта 

Сега, когато отдалечената работа се трансформира в непрекъснато предложение за доста работодатели и метод да се откроят пред претендентите, притежателите на бизнес би трябвало да обмислят способи да поддържат освен хибридната работа при наемане. Чрез включването на виртуални изявленията работодателите могат да вкарат претендентите в интервю средно с 20% по-бързо в сравнение с при личните изявленията в Indeed. И с изключение на намаляването на времето за наемане, има доста други преимущества за работодателите. Например, осем от 10 работодатели споделят, че тяхната компания е получила повече претенденти за работа в сравнение с преди.

4. Предлагайте преимущества, които поддържат метода на живот на кандидатите 

В морето от разгласи за работа, компаниите се нуждаят от способи да се открояват от тълпата. От позиция на търсещия работа, едно от най-привлекателните неща в самостоятелния бизнес е способността да се погрижат за чиновниците самостоятелно. В актуалната среда голямото болшинство от работодателите (96%) оповестяват, че прибавянето на нови преимущества е повлияло позитивно върху способността им да притеглят гении. Ползите като уелнес дни, възобновяване на разноските за образование, гъвкаво работно време и офиси, подобаващи за домашни любимци, към този момент се преглеждат в композиция. Много от тези хрумвания не са скъпи, само че би трябвало да са достоверни за вашите корпоративни полезности и настройки.

Бързината и гъвкавостта са в основата на днешните трендове за наемане. Технологията може да помогне на притежателите на компании да спестят време при всяка стъпка от процеса на наемане - от скрининг до интервюиране на претендентите. А това време може да бъде вложено в изобретателни способи за ентусиазъм и свързване със чиновниците. 

Източник: Радж Мукерджи за

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР