2020 година донесе тежки последствия за почти всички икономически сектори,

...
2020 година донесе тежки последствия за почти всички икономически сектори,
Коментари Харесай

Kaĸ пaзapyвaт бългapитe пo вpeмe нa пaндeмиятa и зa ĸaĸвo xapчaт нaй-мнoгo?

2020 година донесе тежки последици за съвсем всички стопански браншове, а измежду най-засегнатите се трансфораха туризмът, превозът и ресторантьорския бизнес.

Търговията с бързооборотни артикули обаче се подрежда измежду дребното, които съумяха бързо да се приспособяват към изменящата се среда. А огромните вериги у нас се насочиха и към нов канал за постигане до клиентите - онлайн търговията.

Декември ще бъде нов тест за тях, защото предпразничния сезон обичайно е доста мощен за фирмите от ритейл бранша.

За това по какъв начин се показа той през последните месеци в изискванията на ограничавания и по какъв начин наподобява интернет търговията у нас в предаването по Bulgaria ON AIR споделя Борис Стефанов, който е зам.-управител на филиал "Младост " на веригата HIT Max.

"Поведението на потребителите се промени след март месец. Клиентите започнаха да търсят огромни количества от съществени продукти. Започнаха да лимитират излизанията си, което води до презапасяване с обособени артикули.

Основно извършването на покупки се придвижва в онлайн средата, където ние към този момент имаме наличие и това несъмнено се вижда. Основното, което виждаме, е че по-голямата част от бюджета им се отделя за извършване на покупки на хранителни артикули. По-малко пари се отделят за нехранителни артикули ", изясни той.

Що се отнася на това какъв е топ 5 на най-търсените категории артикули съгласно статистиката на HIT Max, Стефанов показва, че преди всичко това са киселото и прясното мляко, прясното месо, плодовете и зеленчуците, както и стоките, които веригата внася непосредствено от Германия.

"Отбелязваме растеж и в търсенето на био артикули. Българинът е почнал да търси качествена храна. От нехранителните - тоалетната хартия. Прибори, уреди за дома също да кажем, бележат забележителен растеж на фона на преди ", сподели той.

Според него на фона на измененията в потребителското държание, както и в изискванията на закъснение на стопанската система, българите са станали по-чувствителни към цените на продуктите.

От друга страна обаче от ден на ден потребителите у нас, в това число и задграничните такива, залагат с изключение на на цената и на качеството на стоките.

Като се има поради, че идният месец ще бъде изключително значим за веригите, Борис Стефанов счита, че онлайн наличието ще им помогне да отговорят на по-голямото търсене.

В същото време той е на мнение, че този сезон може да се окаже по-силен от предходните поради това, че хората няма да пътуват толкоз доста зад граница около празниците.

"По-голямата част от ритейл бранша, както и ние, навлезе в онлайн сферата. Можем да се похвалим - е нашият асистент в това отношение.

Така в този момент работим на два фронта. Нашите клиенти имат още един канал за доставки, тъй че да не се тормозят за здравето си и за ситуацията на открито ", изясни той и добави: "Търсенето всяка година е все по-голямо, тази година мисля, че ще е още по-голямо ".

По думите на Стефанов първите резултати от навлизането на веригата в онлайн търговията са били плахи до момента в който клиентите научат, че имат опция да пазарят и в интернет стоките, които компанията предлага.

"Заявките започнаха да стават от ден на ден и повече. Доверяват ни се много нови клиенти, които не сме засичали преди тук заради географското ни състояние ", показва той и прибавя:

"Доставките на онлайн магазина ни се правят от магазина ни в "Младост ", като доставяме за София и периферията ѝ, като Мало Бучино, Подгумер, Бистрица.

Имаме запитвания за доставки отвън рамките на София, навътре в страната. На този стадий автопаркът ни не разрешава да правим такива, само че мисля, че нещата могат да се получат.

Основното, което могат да кажа като плюс за нашия онлайн магазин е, че одобряваме ваучери за храна- нещо много извънредно за всички останали ".

Цялото изявление с Борис Стефанов можете да гледате във видеото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР