2020 година без съмнение научи всички ни много за важните

...
2020 година без съмнение научи всички ни много за важните
Коментари Харесай

Ива Екимова изхвърли токсичните хора от живота си

2020 година без подозрение научи всички ни доста за значимите неща в живота. Какви обаче уроци получи Ива Екимова? На тези въпроси тя дава отговор в онлайн предаването на Dir.bg " Матине ".

В прям диалог с Вяра, Ива повдигна завесата по какъв начин един експерт в областта на връзките приема изолацията и също - каква е тайната да се опиташ да извлечеш позитивното от отрицателното в стресовите времена, в които живеем?

" Научих, че не би трябвало да се опасявам. Понякога просто би трябвало да пуснеш контрола, тъй като това няма да продължава все по този начин. Ще дойдат по-добри времена, тъй като животът е цикличност и в случай че не ни се случват такива неща, в които живеем сега, по какъв начин ще оценим радостните и щастливи моменти? ", споделя Ива в поддръжка на оптимистичния фокус на COVID-19.

Онлайн животът, който сме принудени да водим тази година поради обществената отдалеченост, има и занимателна страна, регистрира дамата, за която аленият килим и оживените събития до неотдавна бяха и работно всекидневие. Забавно е да видиш онлайн приятелките си и да си говорите с шампанско през Zoom, което е избавление от мрачното въодушевление и мисли по време на изолацията. Дигиталното другарство обаче не може да скрие фалша у хората, споделя Екимова, която постоянно води диалози онлайн и по работа.

" Аз се занимавам с връзки от 20+ години и съм построила безукорен инстинкт да различавам фалша. В живота ни става по-светло, когато разтикаш от него боклуците от всевъзможен темперамент и имаш опция да наблюдаваш близките. Много ясно прозира по кое време би трябвало да спреш една връзка и по кое време можеш да се довериш. По време на изолацията съумях да възпитам у себе си да споделям " Не! ". Има хора, които ти пишат най-разнообразни неща. На тези, които ми пречат на хармоничното всекидневие, просто споделям " Не искам да ме притеснявате " или " Не искам тази връзка ". "

Да изхвърлиш токсичното се оказва от изключителна значимост в живота на Ива. Да отстрани токсичните хора в действителност е следствие както от изолацията, по този начин и от цялостното ѝ отношение към нездравословните неща. Ива към този момент може да се похвали, че е преборила вредностите, започвайки от пушенето.

" Аз доста от дълго време започнах да изхвърлям токсичните неща от живота си във всяко едно отношение. Звучи шокиращо, само че аз започнах да пуша цигари на 39 години. На тази възраст нормално хората стопират да пушат и отхвърлят цигарите. Толкова бях затънала в тютюнопушенето, че бях стигнала до 2+ кутии цигари дневно, което беше в действителност извънредно. "

Волята ѝ да каже " Не " и тук се оказва по-силна от навика да възпламени следващата цигара.

" И един ден през 2017 година, няма да не помни и датата - 17 април, изпуших последната цигара и изпих последната чаша вино. И по-късно имаше година и половина, в която въобще не съм пипала алкохол. Тогава открих и най-впечатляващата иновация и за мен опция - това са бездимните устройства. Избрах да изхвърля тютюневия пушек на цигарите от живота си. Наистина заложих на тази опция, тъй като това е безспорна гражданска война и е една форма на избавление за хората, които пушат. След това се е случвало да запаля цигара, само че ми ставаше неприятно. И до ден сегашен не мога да докосна елементарна цигара. "

Ива не прави проекти за 2021, тъй като 2020 ни сподели, че проектите могат да станат на пух и прахуляк ей по този начин. Но разкрива, че ѝ следва да се отдаде на ново предизвикателство, чието начало към този момент е сложила. Ива Екимова призна, че от години в главата ѝ се върти концепцията да напише книга.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР