2020 г. се превърна в една от най-успешните в историята

...
2020 г. се превърна в една от най-успешните в историята
Коментари Харесай

Ще стане ли Xiaomi най-големият производител на смартфони през 2021 г.

2020 година се трансформира в една от най-успешните в историята на Xiaomi, като компанията съумя да измести Apple през третата четвърт на годината и да стане третия максимален производител на смарт телефони в света.
 Xiaomi, Apple, Samsung, Huawei и по какъв начин се разпредели пазара на смарт телефони през третата четвърт на 2020 година
Xiaomi изпревари Apple при смарт телефоните

Samsung още веднъж е на върха

Комбинацията от изискванията на пандемията, сривът в продажбите на Huawei и закъснелите флагмани на Apple бяха главните аргументи за забележителния прогрес на китайската компания.

Ако съдим по неотдавнашен отчет на Nikkei Asian Review, компанията гледа самоуверено към първото място, което сега принадлежи на Samsung, и ще направи всичко по силите си, с цел да го доближи през 2021 година
 Снимка 498849

Близки до компанията източници разкриват, че Xiaomi обмисля да поръча съставни елементи за до 240 милиона смарт телефони за 2021 година, което е съвсем два пъти повече от броя продажби, които марката осъществя през 2019 година

Според някои източници, поръчките за съставни елементи са за произвеждане на до 300 милиона устройства, което е с два милиона повече от всички апарати, продадени от Samsung за 2019 година

От Nikkei обаче регистрират, че сътрудниците на Xiaomi в лицето на Qualcomm и MediaTek надали ще съумеят да доставят сходно количество съставни елементи. Проблем може да се окажат и затруднените поради пандемията доставки, които оказват въздействие върху редица промишлености.
 Снимка 323288

Възможно е обаче разликата в проектите на Xioami и опциите на Qualcomm и MediaTek да бъде запълнена от Samsung и нейните Exynos чипове.

Ако въпреки всичко Xiaomi успее да доближи по-ниската си цел от 240 милиона устройства, анализатори плануват, че компанията ще си завоюва солидна преднина пред Apple и ще се настани удобно на третата позиция.
 Xiaomi и на какво е способна новата телескопична камера за смарт телефон
Xiaomi ще ни дава 300% повече

Невероятна телескопична камера за смарт телефон

Не е изключено и проблемите на Huawei да се задълбочат и това да разреши на Xiaomi да доближи второто място в света на смарт телефоните, написа Android Authority.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР