2020 г. беше година на предизвикателства на множество фронтове, от

...
2020 г. беше година на предизвикателства на множество фронтове, от
Коментари Харесай

Маркетинг уроци, които 8 лидери научиха в годината на пандемията

2020 година беше година на провокации на голям брой фронтове, от пандемията Covid-19 през митингите на расова неправда до мощно оспорваните президентски избори в Съединени американски щати. Предприятията трябваше да се борят с бързи промени в държанието на потребителите и моделите на харчене, а доста от тях трябваше да поправят своите модели. За да останат на повърхността, бизнес водачите трябваше да се научат да търгуват сполучливо, до момента в който се ориентират в тази странна нова среда. Група бизнесмени споделят най-хубавите маркетингови препоръки, които са научили тази година. Ето някои скъпи уроци, които те ще вземат със себе си през 2021 година

Създайте скъпо наличие -  Съдържанието се смята за „ цар “ от години, само че в ерата на отдалечената работа и общественото разграничаване хората употребяват повече онлайн наличие от всеки път. Бизнесът би трябвало да се концентрира върху основаването на наличие, което е скъпо и уместно за техните клиенти.

„ Страхотното наличие ще притегли аудиторията ви да посети уеб страницата ви, а някои, в случай че не и множеството, в последна сметка ще се нуждаят от услуга от вас или най-малко ще се сетят за вашия бизнес “, споделя Алфредо Атанасио, съосновател на Uassist.ME.

Бъдете отворени за смяна -  Тази година потвърди, че даже най-добре заложените проекти могат да бъдат хвърлени в хаос когато и да е, тъй че дръжте мозъка си отворен за смяна, споделя Кевин Лейс, създател и основен изпълнителен шеф на Leyes Media

„ Установяването на бизнес хрумвания и строгото обмисляне за тях не значи, че те би трябвало да се правят по този метод. Напротив, обществените сюжети могат да варират и да доведат до промени в тези планувани тактики. Тези промени могат да бъдат позитивни, в случай че се преглеждат от позиция на еволюцията и нововъведенията, и даже могат да дават опция за смяна в компанията “, изяснява Лейс. 

Общувайте -  Навременната връзка е от най-голямо значение за бизнеса в миг, когато публичното здраве и общественият климат се трансформират постоянно и бързо. Сайд Балхи, съосновател на WPBeginner, цитира образеца с тазгодишните световни блокировки.

„ Стана сериозно за бизнеса да прибавя информация в обществените медии и уеб страници и да дава запаси на своята публика. Колкото по-скоро можете да отговорите на клиентите си, толкоз по-щастливи ще бъдат те. Така че, инвестирайте в личен състав и принадлежности, с цел да извършите това допустимо “, споделя Балхи. 

Фокусирайте се върху построяването на общественост -  Бек Бамбергер, създател на BAM Communications, припомня на бизнес водачите, че хората купуват от тези, на които имат доверие. Но от кое място идва доверието? Отговорът е общността.

„ Общността, даже изпълнена виртуално, основава поредни взаимоотношения, които по-късно построяват доверие. Видяхме голямата мощ на общността тази година посредством група от няколкостотин души, които сме отгледали в света на рисковите капитали посредством нашата група Slack “, споделя Бамбергер. 

Използвайте видеоклип -  2020 година накара експертите да разчитат повече на видеоконферентни диалози пред персоналните срещи на живо. Но не мислете, че вашето потребление на видео е лимитирано до Zoom конференции.

„ Използвах видео във всички елементи на тактиката си за маркетинг и продажби. От Zoom срещи, през къси Loom видеоклипове през Гугъл Workplace до видеоклипове с текстови известия и открих, че това е най-хубавият метод да поддържаме връзка “, споделя Жан Гинзбург, създател и основен изпълнителен шеф на JeanGinzburg.com. 

Бъдете съпричастностни -  Всички са били наранени от пандемията и други събития през 2020 година, тъй че в маркетинга и в живота е значимо да покажете съпричастност към другите и техните условия, споделя Дженифър Буонантони, основен изпълнителен шеф на Press Pass LA и PPLA Social + PR.

„ Хората желаят да се приведат в сходство с компании и марки, които са там за тях в положителните и неприятните времена и които не са глухи за действителността, което претърпяват “, прибавя Буонантони.

Предложете решения на проблемите - Основните проблеми, пред които са изправени хората през 2020 година, са надалеч от тези, с които са се сблъсквали единствено преди година. Бизнесът би трябвало да одобри, че дълготрайните, повтарящи се „ мъчителни точки “, на които са разчитали в своя маркетинг, са били изменени по някакъв метод. 

„ Covid-19 и икономическото спиране донесоха нови провокации пред бизнеса, отключвайки нови благоприятни условия за фирмите, способни да се реалокират бързо и предлагайки хибридни решения, които работят в кратковременен проект. Диференциацията е основна през 2020 година “, споделя Марио Пешев, основен изпълнителен шеф на DevriX. 

Фокусирайте се върху вашия клиент -  Вашата тактика би трябвало да се концентрира върху вашия клиент, споделя Стефани Уелс, съосновател и механически шеф на Formidable Forms.

„ 2020 година донесе доста провокации пред света и доста предприятия бяха мощно ударени. Постоянното даване на чудесно обслужване на клиентите и слагането на клиентите преди всичко ще ги убеди да не престават да се връщат “, споделя Уелс. 

Източник: 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР