2020 г. беше белязана от пандемията и сред основния новинарски

...
2020 г. беше белязана от пандемията и сред основния новинарски
Коментари Харесай

Ужасната 2020 г.: Световните знаменитости, които ни напуснаха през годината

2020 година беше белязана от пандемията и измежду главния новинарски поток мъчно се прокрадваха други тематики. Но измежду тези, които раздрусаха света, бяха тъжните новини за кончината на световноизвестни звезди. А в това отношение 2020 година ни лиши доста! Припомняме ви:

Коби Брайънт

В началото на година на 26-ти януари легендата на NBA Коби Брайънт умря, откакто частният му хеликоптер се разруши край Лос Анджелис. При случая умират още 8 души, измежду които и една от четирите дъщери на баскетболиста - 13-годишната Джиана. Брайънт е едно от най-големите имена в международния баскетбол. С отбора на " Лос Анджелис Лейкърс ", където прекарва цялата си 20-годишна кариера, печели 5 трофеи и взе участие в 18 Мача на звездите. Превръща се в правоприемник на Майкъл Джордън и кумир на милиони фенове на играта по света. Официално поставя завършек на спортната си кариера през 2016 година, като в последния си мач вкара 60 точки против Юта. 

Виж още: IN MEMORIAM: Димо, вокалистът на група P.I.F., загуби борбата с Коронавирус

Кърк Дъглас

На 5-ти февруари на 103-годишна възраст умря легендата на Холивуд Кърк Дъглас. Тъжната новина оповестява синът му Майкъл Дъглас в профила си във Фейсбук. Кърк Дъглас изиграва някои от най-прочутите мъжки функции в киното, първата от които е на Спартак. Снимал се е допълнително от 80 кино лентата и в никакъв случай не е взел участие в сериал. През 1999 година Американският кино институт включва Кърг Дъглас под номер 17 в класацията на най-големите мъжки звезди на класическото холивудско кино. Той е един от двамата останали живи артисти в този лист (другият е Сидни Поатие) от Златната епоха на Холивуд. Има три номинации за " Оскар ". През 1996 година получава " Оскар " за изцяло творчество. 

Ная Ривера

На 8-ми юли актрисата, позната с ролята на Сантана Лопес от хитовия сериал „ Клуб Веселие “, умря на 33 години. Тялото ѝ откриват край езерото Пиру, Калифорния. Ная Ривера е оповестена за търсене на 8 юли, когато намират 4-годишния ѝ наследник самичък на борда на лодка чартърен. Операцията по търсенето ѝ продължава 5 дни.  

Актрисата е част от „ Клуб Веселие “ от 2009 година до края на сериала на Райън Мърфи през 2015 година С ролята си тя има няколко номинации за премията на Гилдията на филмовите артисти, за „ Грами “ и за „ Тийн чойс “. 

Виж още: 4 дни по-късно: Нина Добрев си потегли от България, пристигнала си поради печален мотив

Кели Престън

На 12-ти юли актрисата Кели Престън умря от рак на гърдата на 57-годишна възраст.  Новината оповестява нейният брачен партньор, артистът Джон Траволта в Instagram. Двамата се женят през 1991 година в Париж и имат три деца. Най-големият им наследник Джет умира при акцидент през 2009 година на 16-годишна възраст. Тя става известна с функциите си във филмите " Близнаци ", където играе с Арнолд Шварценегер и Дани Де Вито и в " Джери Магуайър " с актьорите Том Круз и Рене Зелуегър. 

Чадуик Боузман

На 3-ти септември в дома си умря американският артист Чадуик Боузман от рак на 43-годишна възраст. Най-известен с ролята си във кино лентата " Черна пантера ". Той стартира битка с подлата болест през 2016г. Съобщението, оповестено в формалния профил на Боузман в Twitter, показва, че последните филми на артиста са били снимани сред " голям брой хирургически интервенции и химиотерапия ". Привлича вниманието на публиката първо с функциите си на Джаки Робинсън в " 42 " (2013 г.) и Джеймс Браун в " Get on Up " (2014 г.).

Виж още: Невена Цонева призна за какво е пяла в " Маскираният артист " след гибелта на татко си

Кончата Феръл

На 12-ти октомври на 77г. умря актрисата Кончата Феръл, която изигра емблематичната роля на домашната помощница Бърта в сериала „ Двама мъже и половина “.  Тя взе участие в над 200 епизода на сериала от 2003 до 2015 година

В кариерата си, траяла пет десетилетия, Феръл получава три номинации за премията " Еми ". Тя има изяви и на театралната сцена, за които получава премия през 1974 година

Шон Конъри

Легендата на киното Шон Конъри умря на 31-ви октомври на 90-годишна възраст. Съпругата на артиста разкри, че той е страдал от деменция, само че си е отишъл спокойно.  Шон Конъри дебютира на огромен екран през 1958 година с една от основните функции в мелодрамата " Друго време, друго място ". Славата го спохожда с ролята на Джеймс Бонд в " Доктор Но " през 1962 година - първият филм от шпионската поредност. Той е прочут като истинския Джеймс Бонд и бащата на Индиана Джоунс. За достиженията си в киното, артистът е почетен с медал на Британската империя от кралица Елизабет Втора.

Виж още: Вижте по какъв начин наподобява в наши дни красивата къща от " Сам у дома "

Диего Марадона

На 25-ти ноември целият свят се сбогува с футболната легенда Диего Марадона. Той умря на 60г. от сърдечен удар в дома си в Тигре. Диего Армандо Марадона е роден на 30 октомври 1960 година в градчето Ланус на юг от столицата на Аржентина Буенос Айрес. Той стартира футболната си кариера в локалния " Архентинос Хуниорс ", преди да премине в гранда " Бока Хуниорс ", а през 1982 година е притеглен от " Барселона ".

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР