2020-а година е една от най-странните в историята на човечеството.

...
2020-а година е една от най-странните в историята на човечеството.
Коментари Харесай

Левски изпраща най-слабата си година на Герена

2020-а година е една от най-странните в историята на човечеството. Тя бе много странна и за българския Левски, който я стартира с шампионски упоритости, а я приключва с битка за оцеляване. В същото време тимът реди и слаби резултати, които го пратиха в долната половина на таблицата, рисково покрай зоната на изпадащите.

За неприятното показване на клуба могат да се извадят хиляди оправдания, само че те надали топлят последователите на " сините ". Фактите приказват, че отборът изпраща годината, в която реализира най-слабите резултати на своя стадион " Георги Аспарухов ". Именно неубедителните игри като хазаин стопираха " сините " за квота за евротурнирите предишния сезон и пратиха тима в дъното на класирането през този. Левскарите обичат да споделят, че 7 е положително число, само че не и този път, тъй като тъкмо толкоз са загубите на отбора на " Герена " през 2020 досега. И те могат да набъбнат, защото на този стадион доникъде на декември би трябвало да гостуват още Локомотив (Пловдив) и Арда - отбори от топ 6 на класирането. Тоест загубите могат да станат 9... Но и 7 си е сериозна численост.

Столичани от дълго време счупиха антирекорда си по домашен провали на " Герена " за една година. Преди това " достижението " бе от 1985-а, която също минава за една от най-черните в историята на клуба - тогава тимът е разформирован и прекръстен на Витоша, а загубите вкъщи - 5.

Погледнато по сезони, миналият 2019/20 е най-черен откъм статистика на " Георги Аспарухов " в шампионата. В него провалите бяха 5, като 4 от тях поредни. Негативната поредност продължи и през актуалната акция, която бе стартирана с нови 2 загуби на " Герена " - 0:2 от Берое и 0:1 от Царско село. Последните 2 семейства също бяха разочароващи - 0:0 против Ботев (Враца) и 1:2 от Черно море...

От резултатите е видно, че тимовете към този момент не се плашат да гостуват в " долината на глинените гърнета ". А върховете, които Левски постигаше на " Георги Аспарухов ", очевидно са останали надалеч в историята.

" Тема спорт "
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР