2019 година ще остане в историята на българската политика. И

...
2019 година ще остане в историята на българската политика. И
Коментари Харесай

7/8 и ще са паднали: Годината, в която Слави направи и партия, и телевизия

2019 година ще остане в историята на българската политика. И телевизия. Но това не е реалност, който просто удостоверява недотам умелите заигравания на надълбоко познати систематични субекти и в двете сфери. Тъкмо в противен случай. На политическия хоризонт се появи нова, дала поръчка да бъде несистемна партия. Появи се и такава телевизия. А Слави Трифонов и екипът му още веднъж демонстрираха, че не слушат възклицанията на дежурни специалисти. Нито пък са " дорасли " да се преценяват с многозвучието от отзиви, които от 9 до 17 ч. в работните дни дефинират кое е редно и кое не. 
Какво ще е бъдещето на " Няма такава страна " в страната, в която рефренът " 7/8 и ще си паднала " още затваря нощните заведения, занапред ще излиза наяве. Как ще оцелее малкия екран, в която човек може да чуе много неуместни истини и по едно и също време с това да кима в неразбиране на плоски смешки - ще забележим. Сигурно е единствено, че Слави демонстрира и потвърждава методичност в несистемната си игра - комплицирана интервенция, в която шоуто е неизменима част измежду надълбоко втръсналата на българина политическа действителност.


Като че ли 31 юли 2019 година се оказа повратна точка към Трифонов и екипа му. Подгрявайки още от Гергьовден, Слави всеки ден отброяваше края на предаването си в ефира на bTV. Телевизионният артикул се трансформира в емблема на частната медия, а феновете знаеха, че от понеделник до петък от 22:30 ч. можеха да видят всичко. Политици, международни звезди, фолклор, близки срещи с елементарния човек, смях, перушина, журналистика, ирония... И опозиционен фасон. До дупка.
" На мен ми пука, на моите сътрудници, с които имам достойнството да работя, също им пука. Тъй като аз и моите сътрудници тук се усещаме несвободни, взехме решение да изберем противоположното на " неразполагаем ". Затова ние напущаме bTV. Благодарни сме на bTV и на всички хора, с които сме работили. За нас беше ужасно 19-годишно прекарване, само че пред сигурността на сегашната конюнктура, ние избираме несигурността на свободата ". Думи на Трифонов - " неприятния в страшния филм ", който няма процедура да си потегля просто по този начин. Достатъчно е да си напомним единствено " Ку-Ку ", " Каналето ", " Хъшове " или привидните финали на всеки огромен концерт, когато публиката желае още и още. И получава повече от 2 часа импровизирано шоу. " Само поради вас! "


Член 1 от Конституцията на Републиката. Често употребен " рефрен " от страна на Слави, с който той не пропуща да подсети по какъв начин референдумът, проведен от него и екипа му, бе изтикан в политическия ъгъл. " Аз съм пореден и в никакъв случай не се отхвърлям на средата на пътя. Затова ще създадем политически план, който ще се споделя " Няма такава страна ", посредством който по легален метод всички решения на референдума ще бъдат превърнати в закон ". Твърдата поръчка, че " цялата държавна власт " ще произтече " от народа за народа " доби приключен тип след летните месеци. 
В началото на октомври измежду леко тайна атмосфера бе учредена новата групировка. И до момента в който се изреждаха всички анализатори, стана ясно, че Трифонов няма да си купува ефирно време в никоя телевизия, а ще си направи такава. Дали съзнателно, дали не - " 7/8 TV " стартира да излъчва след края на локалните избори. Телевизията бе оповестена като подарък за феновете. За народа.


Краят на годината е. Освен учредителното заседание и формалното внасяне на документите за регистрация на " Няма такава страна " в съда, уважаемият фен към момента не е видял друга обществена демонстрация към този план. За сметка на това наподобява, че малкия екран набира скорост, в случай че съдим по данните за гледаемост, които Трифонов разгласява в своята Фейсбук страница. 
Междувременно обаче Софийският градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическата партия. Мотивите на правосъдния състав с ръководител Татяна Костадинова бяха два: името и емблемата на групировката, в която има вградена стилизирана рисунка на българския трикольор.
От екипа на Трифонов изрично обявиха, че ще апелират решението на Темида. А Слави разясни, че даже и втората инстанция да се произнесе срещу " Няма такава страна ", ще записва нова партия, в случай че е нужно.
Едно от скорошните социологически изследвания на " Тренд " отрежда на " Няма такава страна " (ако този план остане с това име, схваща се) мястото на четвърта политическа мощ в българския парламент. А " Алфа Рисърч " предвижда трета позиция измежду лидерските обединения. Това към този момент сякаш не е по никакъв начин задоволително за разбутване на политическото статукво у нас. Ясно е единствено, че към момента нерегистрираната партия си има телевизия, която в петчасовия си праймтайм съставлява в общи линии разгърнато издание на " Шоуто на Слави ". В което, несъмнено, няма нищо неприятно.

Но пред " Няма такава страна " дреме сякаш упованието у лоялния фен да събори модела на власт у нас. А в обществените мрежи консуматори рисуват с думи облик на Слави като човек, който има капацитет да реши всичките им проблеми.
Дали " Няма такава страна " ще трансформира в действителност метафората " и ще си паднала, и ще си легнала " във връзка с българската политика, като че ли е рано да се пророкува. Време е " някой да изхвърли боклука ", несъмнено. Само че дали Слави Трифонов е точният човек, е въпрос на сериозна полемика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР