2018-та беше една от най-силните години в историята на гейминга

...
2018-та беше една от най-силните години в историята на гейминга
Коментари Харесай

Вижте кои са най-добрите игри на 2018-а

2018-та беше една от най-силните години в историята на гейминга от доста, доста време насам. Появиха се заглавия, които безусловно пренаписаха разпоредбите за изработката на качествени игри като Red Dead Redemption 2, God of War и Marvel’s Spider-Man, демонстриращи образни чудеса, каквито едва ли някой беше вярвал, че може да види в границите на актуалната игрална генерация и съчетаващи съвършената техническа реализация с превъзходен геймплей.
Предвид обстоятелството, че такова количествено скупчване на върхови оценки от страна на международната рецензия и геймърите, гравитиращи към заветната оценка 10/10 не се беше случвало от дълго време, от единствената профилирана верига за компютърни и видеоигри в България Pulsar Games взеха решение да се съветват със уеб страницата за осредняване на оценките от медиите Metacritic и да показват десетте най-хубави игри на отминалата година.
1 – Red Dead Redemption 2 (PS4, Xbox One)
Защо е толкоз високо оценена? 

Създателите на най-успешния развлекателен артикул в историята досега – Grand Theft Auto V – за следващ път подвигат летвата толкоз високо, че на съперниците им ще трябват години, с цел да я надскочат, в случай че въобще съумеят. Масивен и удивително подробен отворен свят, цялостен с неща за правене, трагична история, която умерено може да се конкурира с оскаровите кандидати на церемонията на Академията, визия и звуково оформление от ново потомство, огромен мултиплейър режим, който ще се играе с години. Без никакво подозрение Red Dead Redemption 2 е наложителна игра за всеки геймър и добър мотив за не-геймърите да се замислят съществено дали не е пристигнал моментът да открият новото си занимание.
2 – God of War (PS4)
Защо е толкоз високо оценена? 

Една от иконите в игралния азбучник на Sony се завръща по много непредвиден метод. Бруталният екшън, трансформирал се в запазена марка на поредицата, още веднъж е тук, само че е пренесен от Древна Гърция измежду снеговете на Нордическите легенди, а в центъра на събитията виждаме един опитващ се да загърби експанзията, помъдрял и поел отговорността на бащините си отговорности протагонист. Плюс визия, изстискваща до край рамките на PlayStation 4.
3 – Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch)
Защо е толкоз високо оценена? 

Най-успешният военен франчайз на Nintendo се снабди със своята дълго чакана версия за Switch. Нови за поредицата бойци като Инклингите от Splatoon и Ридли от Metroid, вършат своя дебют в поредицата, един до друг с на практика всеки персонаж, появявал се в Super Smash Bros. игра досега. По-бързите борби, новите предмети и новите офанзиви подсигуряват, че тази игра в действителност дава отговор на заглавието си и предлага на почитателите ултимативното бойно прекарване.
4 – Forza Horizon 4 (Xbox One)
Защо е толкоз високо оценена? 

Най-успешната игра за Xbox One към днешна дата, предлага невиждано досега рейсинг прекарване с отворен свят, цялостен с действителни играчи от цялата планета, динамично изменящи се сезони и забележителния набор от 450 налични за игра автомобила от над 100 лицензирани производителя. За всички фенове на високите скорости и автокултурата – това е играта, която може да удовлетвори всичките им стремежи.
5 – Divinity: Original Sin II – Definitive Edition
Защо е толкоз високо оценена? 

Формулата на ролевите класики от ранга на Baldur’s Gate и Planescape Torment, дефинирали известния род за генерации играчи, е пренесена в модерна опаковка. Original Sin II на процедура е игра без аналог, съчетаваща сложна история и плетеници от избори, стотици часове геймплей и най-много – невиждана в модерна игра независимост на деяние, при която единствените граници при метода и оправянето с дадени обстановки са маркирани от въображението на играчите. Като бонус идва и кооперативен режим за четирима, което е безспорен казус за сериозна ролева игра, в която акцентът не е върху екшъна.
6 – Shadow of the Colossus (PS4)
Защо е толкоз високо оценена? 

Абсолютната класика за PlayStation 2 от 2004 година е модифицирана напълно в един римейк, който не просто полира визията, а непосредствено построява всичко от нулата, запазвайки непокътнати магнетичния геймплей и прочувствената история, която и до ден сегашен си остава примера в жанра с меланхоличния си звук и непредвидения си, трагичен свършек. Това е един римейк за всеки геймър – старите почитатели ще останат изумени от осъвременената визия, съизмерима с най-красивите игри на генерацията, а за тези, които не са имали достойнството да се допрян до Shadow of the Colossus преди 15 години, ще прибавят в сбирките си една от най-хубавите и ексцентрични игри в историята на гейминга.
7 – Monster Hunter: World
Защо е толкоз високо оценена?

Monster Hunter е поредност с дългогодишна история, която обаче досега по този начин и не успяваше да придобие сериозна известност отвън Япония поради прекомерно присъщия си геймплей. От Capcom трансформираха това със размах, като предложиха надалеч по-голяма досегаемост за всеобщия състезател, като в същото време резервираха фундаментите на класическата Monster Hunter комплексност. Резултатът е най-успешната игра на CAPCOM въобще, която се радва на сървъри, препълнени с играчи, подготвени за кооперативен лов на чудовища. Една от повода за това е голямото количество гратис в допълнение наличие, което японските разработчици пускат непрестанно, с цел да поддържат Monster Hunter: World пресен и жив.
8 – Marvel’s Spider-Man
Защо е толкоз високо оценена? 

След години непосилен труд, основателите на Ratchet & Clank серията извадиха на пазара най-качествената и класна комиксова игра на актуалната генерация. Представяйки ни Човека паяк в непредвидена светлина – не като несигурно хлапе, както сме привикнали да го виждаме, а като одобрен супергерой, който се бори с престъпността към този момент от близо десетилетие и е овладял изцяло свръх силите си – те заложиха на един богат, жив свят, страхотна бойна система, стотици намигвания към запалените комиксови почитатели и изненадващо дълбока история. В резултат към този момент се носят клюки, че по метода, по който „ Железният човек “ постави началото на филмовата галактика на Марвъл, Marvel’s Spider-Man слага основите на игралната им галактика. И че това е едвам началото.
9 – Diablo III: Eternal Collection (Nintendo Switch)
Защо е толкоз високо оценена? 

Класиката Diablo III направи премиерата си за Nintendo Switch в своето най-пълно и препълнено с
бонуси издание в най-успешния порт за годината. Съчетавайки добре познатия геймплей с спомагателните функционалности на конзолата, Eternal Collection бързо се трансформира в една от наложителните игри за притежателите на Switch, които да се борят – солово или кооперативно – със злото на всички места и когато и да е.
10 – Assassin’s Creed Odyssey
Защо е толкоз високо оценена? 

След като Assassin’s Creed Origins сложи самобитно ново начало за известната сага, Odyssey съумя да надгради шлагера от 2017-та по на практика всеки един параграф – мащаб, бойна система, екипировка, многообразие на задачите, дълготрайност на геймплея, в допълнение наличие, което да се прибавя на равни шпации от време към главната игра. Плюс опцията за първи път в заглавие от поредицата играчът не просто да избере по отношение на желанията си персонажа, с който ще играе, само че и да оформи света и историята с помощта на персоналните си избори. Резултатът е най-хубавата Assassin’s Creed игра след обичаните на почитателите Assassin’s Creed II и Assassin’s Creed: Black Flag, съчетала в себе си всичко най-хубаво от еволюционното развиване на сагата през последните 12 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР