2018 г. беше година на събуждане на гражданите. Хората имат

...
2018 г. беше година на събуждане на гражданите. Хората имат
Коментари Харесай

Мая Манолова: 2018 беше година на събуждане на гражданите

2018 година беше година на пробуждане на жителите. Хората имат потребност от институция, към която да могат да се обръщат постоянно, като последна вяра, аз съм задоволена от работата си. Това сподели омбудсманът Мая Манолова.

Ние сме там, където сме нужни, добави още тя.

Манолова разяснява измененията в Наказателно-процесуалния кодекс.

Като омбудсман пазя правата на децата и измененията в Наказателно-процесуален кодекс, с които се позволява задържане на деца за 24 часа, без да знаят околните, е тежко посягане върху детските права. Става дума за разминаване сред езика на българския законодател и Брюксел, разяснява Манолова.
Мая Манолова, омбудсман: Надявам се, че Народното събрание ще си уточни решението във връзка с задържането на деца, разбирането за детските права като подарък от Дядо Коледа за това, че са послушни - не е професионално. По този метод с изключение на, че се основава голямо безпокойствие у родителите, се оспорват и доста права, като правото на оборване на законността на задърържане, правото на юрист, правото на здравна помощ, правото да имат персонални движимости.
Много съществено посягане върху права на деца е това решение, бе безапелационна омбудсманът.

 На първо четене: Конфискация на имущество ще има и при прекъснато правосъдно дело На първо четене: Конфискация на имущество ще има и при прекъснато правосъдно дело
Парламентът утвърди на първо четене незабавните промени, които ръководещите предложиха в Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално...

От позиция на гражданската конфискация обезпокоена съм от метода, по който законодателят подхожда към толкоз значими и чувствителни от позиция на правата на индивида закони, разяснява Мая Манолова.

Факт е, че този закон има доста значимо антикорупционно деяние, само че може и да засегне доста съществено човешки права, добави тя.

Манолова прикани да се одобри публично разискване и да се чуе гласът на специалистите.
 КЕВР подвига цената на водата, няма да усилва тока и парното КЕВР подвига цената на водата, няма да усилва тока и парното
Комисията за енергийно и водно контролиране ще усили цената на водата от 1 януари, само че дава право на страната и общините като притежатели на водните д...

Омбудсманът разяснява и покачването на цената на водата.

Новите цени на водата са несправедливи, сподели Манолова. Според нея не се усъвършенства водопреносната мрежа, тъй като разбор на КЕВР демонстрира, че течовете по водопреносната мрежа са си 62%.
Мая Манолова, омбудсман: Необходимо е да има доста ефикасен модел вършат ли сдруженията вложения, които са дали обещание и в случай че не ги вършат и в случай че има проблем със обществената търпимост, да има опция бизнес проектите на ВиК-операторите да се трансформират и тук на ход са законодателите.
Трябва да се създадат съответните промени и да се обърне внимание на опцията да се вършат промени на бизнес проектите на ВиК-операторите и преосмисляне на единната цена на една област, означи още омбудсманът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР