2017 г. се очертава като много успешна година за българския

...
2017 г. се очертава като много успешна година за българския
Коментари Харесай

Ангелкова се похвали с рекорден ръст от 7,7% в туризма

2017 година се обрисува като доста сполучлива година за българския туризъм. За интервала януари-септември общият брой визити на задгранични туристи в България е близо 7,5 милиона, което е растеж от 7,7% по отношение на първите девет месеца на рекордната 2016 година Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на церемонията за връчване на премиите " Кмет на годината ", представена от БГНЕС.

Тя разясни, че това са данни, изчислявани по дефинициите на Световната организация по туризъм и Евростат и в тях не се включват директно преминаващите.

Варна е доста значим детайл от имиджа на летния и морския туризъм на България, сподели още Ангелкова при връчването на премията за огромна община на Варна. По информация на Национален статистически институт за интервала от юни до август 2017 година приходите от нощувки в категоризираните места за настаняване с най-малко 10 кревати в " Златни пясъци " са над 175 млн. лева, което е повече от 11% растеж по отношение на 2016 година За трите месеца на това лято курортът " Св. Константин и Елена " регистрира близо 7% повече пренощували лица – общо българи и чужденци.

Самоков е измежду най-посещаваните туристически региони през зимата, съобщи министър Ангелкова при връчването на премията за междинна община и добави, че Боровец е водещ туристически център в региона. За последния зимен сезон 2016/17 година курортът регистрира 17% растеж на пренощувалите лица и 44% повече доходи от нощувки в категоризираните места за настаняване с най-малко 10 кревати.

Министърът на туризма съобщи още, че Созопол е измежду най-предпочитаните морски дестинации в България. Общината предлага доста благоприятни условия за развиване на културно-историческия и фестивалния туризъм.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР