2004 година – Golf GTI V Завръщане с мощност

...
 2004 година – Golf GTI V Завръщане с мощност
Коментари Харесай

Как се променя VW Golf GTI през годините


"

2004 година – Golf GTI V  Как се трансформира VW Golf GTI през годините (ЧАСТ II)

Завръщане с мощ до 230 к.с. През месец септември 2003 година Volkswagen отбелязва превъзходното завръщане на своя състезателен класик на ревюто IAA във Франкфурт с прототипа на петото потомство GTI. При тази генерация на модела буквите GTI се трансформират в синоним на рискова динамичност в компактния клас - по-силно и по-ярко от когато и да било преди. През месец септември 2004 година Volkswagen показва серийната версия на спортния модел на автомобилното ревю в Париж, а пазарната премиера на новия Golf GTI V се състои през месец ноември. Сред отличителните черти на новото потомство са доста по-агресивната осанка, внедряването на мотор с турбокомпресор с мощ 200 к.с. и върховите характерности във връзка с ръководството и държанието на пътя. С тази версия на спортния автомобил, GTI философията на Volkswagen поема своя път към бъдещето. Особено усещане в стилистично отношение вършат новите колела с дизайн „ Denver” и черната радиаторна решетка с V-образна форма. Аплодисментите на спортните запалянковци печели и новият мотор с турбокомпресор, с помощта на който GTI с механична предавателна кутия се форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 7,2 секунди. Внедряването в модела на новата трансмисия с два съединителя (DSG) понижава в допълнение това време, свеждайки го до поразителните 6,9 секунди, а оптималната скорост към този момент доближава впечатляващите 235 км/ч. Рекламният слоган в първата листовка на модела гласи „ Високите спортни достижения в никакъв случай не са били толкоз занимателни! “. По мотив 30-годишнината на емблематичния състезателен модел през 2006 госина, Volkswagen зарадва феновете на GTI със специфичното издание „ 30 години GTI “ с оптималната мощ 230 к.с. Със същия мотор през 2007 година на пазара излиза и преродената легенда „ Pirelli GTI “.

2009 година – Golf GTI VI  Как се трансформира VW Golf GTI през годините (ЧАСТ II)

Отлично съответствие мощност-тегло и до 235 к.с. Шестото потомство на Golf GTI излиза на пазара през 2009 година, като за усъвършенстването на настройките на новия автомобил дава отговор персонално спортната легенда Ханс-Йоахим Щук. Новото потомство на Golf GTI разкрива напълно нови измерения на сцеплението с пътя с помощта на внедряването на електронно ръководената блокировка на диференциала (XDS). Благодарение на мотора с турбокомпресор и оптималната мпщност 210 к.с., това издание на GTI предлага оптималната скорост от 240 км/ч и страхотна динамичност на пътя. При това потомство на спортния модел към този момент се употребява саундгенератор и напълно нова градивна скица на изпускателната система (с по една ауспухова тръба отляво и отдясно) за обезпечаване на спомагателна звукова динамичност. На процедура този GTI придвижва деликатно и поредно традициите на оригинала в бъдещето на автомобилните технологии. През 2011 година GTI за първи път е показан и в открита версия Cabriolet, а кулминационната точка в гамата на това потомство е „ Golf GTI Edition 35 “ с оптималната мощ 235 к.с.. За да означи уместно 35-годишнината на спортната легенда, през 2011 година Volkswagen показа новия GTI флагман на пистата Нюрбургринг. Мощността от 235 к.с. на юбилейния модел го направи първият в историята на GTI, който се приближи компактно до 250 км/ч - с цел да бъдем напълно точни, оптималната скорост при него е 247 км/ч. И това надалеч не е всичко, тъй като с помощта на отличното съответствие мощност-тегло от 6 кг/к.с. GTI е по-пъргав от когато и да било, спринтирайки от място до 100 км/ч единствено за 6,6 секунди.

2013 година – Golf GTI VII  Как се трансформира VW Golf GTI през годините (ЧАСТ II)

Върхова форма с оптималната мощ до 310 к.с. Седмото потомство на GTI дебютира в две версии напролет на 2013 година, когато Volkswagen показа новия Golf GTI пред публицисти от международните медиите в Сен Тропе. За първи път в историята на модела той излиза на пазара непосредствено в две версии във връзка с оптималната мощ – при базовата тя е 162 кВт/220 к.с., до момента в който при Golf GTI Performance доближава 169 кВт/230 к.с. GTI Performance е и първият Golf GTI, който разполага с блокировка на диференциала на задвижващия челен мост и употребява софтуерната основа на модулната платформа за коли с предно предаване и напречно ситуиран мотор MQB на Volkswagen. Тази напълно нова градивна архитектура спомага за понижаване на тежестта на GTI с до 42 кг спрямо предходното потомство, което го прави още по-бърз и динамичен на пътя. Версията с 230 к.с. и механична предавателна кутия е първият Golf GTI, който доближава оптималната скорост от 250 км/ч и се трансформира в основа за Golf GTI Clubsport, показан на спортното трасе в Портимао през месец ноември 2015 година. Мощността на тази версия е в положение да доближи най-много от 213 кВт/290 к.с. с помощта на новата boost функционалност, а пазарната ѝ премиера през 2016 година докара до практическо стопяване на границата сред любителския и професионалния авто спорт - ускорението до 100 км/ч при Golf GTI Clubsport лишава единствено 5,9 секунди. Година по-късно следващият впечатляващ пробив във връзка с рисковата динамичност направи версията Golf GTI Clubsport S със своята мощ от 228 кВт/310 к.с., а напролет на 2016 година водачът на Volkswagen Бенямин Лойхтер разруши предходния връх за време на обиколка за коли с предно предаване на Северната права на пистата Нюрбургринг зад кормилото на развиващия оптималната скорост 265 км/ч Golf GTI Clubsport S с достижение от 07:49:21 минути – какъв по-добър метод за тържествено отбелязване на 40-годишнината на Golf GTI!

2020 година – Golf GTI VIII  Как се трансформира VW Golf GTI през годините (ЧАСТ II)

Дигитализиран, информационно обвързван, с по-отчетлив дизайн и по-активна динамичност на пътя от когато и да било преди - с новия Golf GTI марката Volkswagen още веднъж подвига доста летвата в спортния сегмент на компактния клас. Резултатът от положените старания е новият Golf GTI, който съчетава оптималната динамичност и оптимален комфорт на пътя.

Подобно на всички свои прародители, последната версия на Golf GTI също е изпълнена с революционни механически характерности и динамични благоприятни условия. Двигателят със система за наложително пълнене с турбокомпресор към този момент развива оптималната мощ от 180 кВт / 245 к.с., а оптималният въртящ миг доближава 370 Нм. Бързината на реакциите и динамичността на пътя са усъвършенствани благодарение на новия основен блок за надзор на динамичността на автомобила Vehicle Dynamics Manager, който се възползва от преимуществата на цялостната мрежова съгласуваност. Става дума за нова система за ръководство от по-високо равнище, която координира централизирано всички електромеханични функционалности на ходовата част. По предпочитание новият GTI се предлага и с DCC окачване с адаптивни амортисьори, което дава опция на лидера да подбере свои лични настройки със строго самостоятелни характерности, употребявайки познатата система за избор на профил на шофиране и да се наслаждения на още по-прецизно и отговарящо на персоналните му желания държание на пътя.

Цифровите показания на екрана на включения в общоприетото съоръжение на новия модел блок на контролните принадлежности Digital Cockpit и на екрана на инфотейнмънт системата се задействат незабавно след отварянето на вратите. Неизменна част от всеки GTI е системата Discover Media с онлайн и стрийминг благоприятни условия, до момента в който инфотейнмънт системата Discover Pro с 10-инчов диагонал на екрана се предлага в допълнение като оптимално равнище на съоръжение. Нова опция за индивидуализация е функционалността за активиране на особено основано GTI оформление на показанията, при което оборотомерът се демонстрира в средата на екрана на Digital Cockpit. Новото косвено осветяване, осигуряващо меко зарево в 30 свободно избираеми цвята на екраните и редица други осветени зони в купето, е част от общоприетото съоръжение на GTI.

Типичните за GTI елементи са непокътнати и в новото осмо потомство на спортния модел. Доказалият се във времето типичен кариран десен на тапицериите се отличава със свежа стилистична интерпретация и естествено се употребява при напълно новоразработените спортни седалки. В новия Golf към този момент няма ключ за запалване - той е сменен от Start/Stop бутон (част от общоприетото оборудване), който след отваряне на вратите на GTI стартира да пулсира в алено, до момента в който моторът не се започва. Класическото осъществяване на спортния волан с три спици е трансформирано в нов, облицован с кожа мултифункционален състезателен волан със сензорни панели и опционален бутон Travel Assist за включване на системите за асистирано шофиране на Golf със скорост до 210 км/ч.

Дизайнът на новия Golf GTI е органично отражение на повишената динамичност на пътя при новото потомство. Големите въздушни отвори, ниско разположените общоприети LED фарове и емблематичната светлинна графика на радиаторната решетка в предната част са изключително ярки образци в тази тенденция. За първи път при осмото потомство решетката е допълнена от тясна LED лайстна, която отляво и отдясно прелива в светлините на фаровете. Спойлерът на покрива в задната част, дифузьорът и двете ситуирани от външните му страни кръгли изпускателни тръби също са измежду поразителните черти на спортния GTI вид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР