2000 военни от цялата страна са заболели от COVID-19 и

...
2000 военни от цялата страна са заболели от COVID-19 и
Коментари Харесай

2000 военни са преболедували COVID-19 ВИДЕО

2000 военни от цялата страна са болни от COVID-19 и са съумели да преборят заболяването от началото на панденията. Това заяви адмирал Емил Евтимов, който е шеф на защитата. Тази численост в никакъв случай не се е отразявала на бойната мобилизационна подготвеност, увери той.

По думите му целите на армията са да продължи с имунизирането, като униформените, които желаят да се боцнат ще употребяват наличните ваксини. Няма да чакат за съответна компания. От думите на адмирал Евтимов стана ясно още, че контингентът, който отпътува в петък за Афганистан е на съвсем 100% имунизиран, като се изключи двама – трима, които са преболедували.

" Правим проект, участниците в учението Дифендър юръп обучение, което стартира при започване на май, да бъдат имунизирани. Те са към 3000 души ", изясни адмирал Евтимов.

„ Няма нито един военнослужещ или граждански чиновник от цялото командване специфичните интервенции, който да е инфектиран с коронавирус. Това се дължи на взетите ограничения. Тренираме, работим обикновено, а след 3 седмици чакаме представители на 6 страни от НАТО. Ще бъдат приложени всички условия във връзка с епидемиологичната конюнктура “, разяснява генерал-майор Явор Матеев.

Военният министър Красимир Каракачанов акцентира, че в случай че се наложи армията има подготвеност още веднъж да оборудва полеви лечебни заведения. В първия пик на пандемията такива имаше в София, Пловдив, Варна, Русе.

" Ние елементарно ще оборудваме спортните зали, единствено че те не са място, в което можем да лекуваме хората, тъй като те не са пригодени за лечебни заведения. Да не стигаме до там ", сподели Каракачанов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР