2000 лв е има в себе си полицаят Валентин Тренев

...
2000 лв е има в себе си полицаят Валентин Тренев
Коментари Харесай

Хванали полицая с 2 бона от подкупа в него, повдигнаха му обвинение

2000 лева е има в себе си служителят на реда Валентин Тренев при ареста му от Вътрешна сигурност. Това стана ясно от информация на Софийската градска прокуратура.

Тренев към този момент се снабди и с обвиняване. Той може да лежи от 3 до 10 години зад решетките, в случай че се потвърди виновността му.

Ето и цялото известие на държавното обвиняване:

Днес, 23.02.2023 година, с разпореждане на наблюдаващия прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) беше притеглен към наказателна отговорност за рушвет В. Т. - чиновник на столичното 09 РУ-СДВР.

Обвинението по отношение на него е рушвет. Ако бъде приет за отговорен, може да получи от 3 до 10 години затвор, санкция до двадесет хиляди лв. и отнемане от право да се заема избрана държавна или социална служба и отнемане от право да се упражнява избрана специалност или активност.

Разследването се организира от следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) под управлението и надзора на прокурор в СГП. Образувано е с разпореждане на прокурор в СГП по данни, постъпили от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, съдържащи сигнал от притежател на комерсиално сдружение. Според информацията на 13.02.2023 година полицейският чиновник е изискал от притежателя на сдружението сумата от 5000 лева, с цел да не рапортува с мнение за формиране кореспонденция, по която в 09 РУ-СДВР се е правила инспекция.

След взаимна интервенция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи и СГП, на 22.02.2023 година полицейският чиновник беше арестуван директно след приемане на част от сумата, която се твърди, че е желал като рушвет, а точно след приемане на 2000 лева

На съображение член 64, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият е арестуван с разпореждане на прокурора за период до 72 часа.

Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Разследването по делото продължава за определяне на всички условия по планувания в закона ред.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР