2000 дози от ваксината на американската компания Moderna, която ,

...
2000 дози от ваксината на американската компания Moderna, която ,
Коментари Харесай

България ще получи 2000 дози от ваксината на Моderna на 11 януари

2000 дози от имунизацията на американската компания Moderna, която, ще бъдат доставени на 11 януари, заяви в четвъртък здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Количеството е алегорично, защото единствено за последното денонощие у нас са имунизирани 2 465 души след подновяването на имунизациите при идването на втората пратка от имунизацията на Pfizer/BioNTech. Досега у нас са имунизирани общо 7 913 души.

Здравният министър увери, че е основана логистика и организация за доставката и слагането на имунизацията на Moderna. От нея са поръчани са общо 500 000 дози, които ще стигнат за имунизацията на 250 000 българи. До края на месеца се чака и нова доставка от имунизацията на Pfizer/BioNTech от 70 000 дози.

На уеб страницата на здравното министерство ще бъде оповестена подробна информация и график за доставките и имунизацията.

До края на тази седмица ще проработи и мобилно приложение за имунизациите, което е част от осведомителната система за Covid-19. В него ще има секция за въпроси и отговори, в която всеки ще може да изпрати своето питане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР