2000-2200 евро за дома, 500 за отпускане в чуждата земя.

...
2000-2200 евро за дома, 500 за отпускане в чуждата земя.
Коментари Харесай

Стар гурбетчия с проста сметка: 2000 евро за дома, 500 - за пиене и „любов“

2000-2200 евро за дома, 500 за разпределяне в непознатата земя. Калкулацията на гурбета на средностатистическия земляк, отпътувал зад граница и изграждащ модерна Европа с мисъл за фамилията в родния край. Пестене и харчене за ангажираните в строителството.

„ В най-лошия случай може да се икономисва по 1600 евро, само че е допустимо и повече. Зависи и дали компанията е поела квартирата, какви са осигуровките и така нататък Много е значим и акълът “, споделя пред„ Родопиvoice “ дълготраен гастарбайтер.

По думите му, към 500 евро нашенци харчат за занимания, включващи алкохол, питейни заведения, както и визити при жрици на любовта. За последното пък отиват най-малко по 50-60 евро, а изборът на „ евтина плът “ е богат от Нидерландия, през Белгия до Германия.

„ Имаме хора в бригадата, които всяка седмица са по бардаците. Но и цените не са като в България. Има проститутки от Африка, които желаят 20 евро, има и такива за по 40-50 от Източна Европа “, споделят родопчани, ангажирани в строителството на Запад.

Съвсем различен е анализът на средствата, когато зад граница са цели фамилии.

„ Нямаме време да излизаме. Около 1000 души сме нашенците в града. Всички са ангажирани на по две работи. Няколко пъти в годината се провеждат празненства и това е. Няма заведения за хранене, кръчми, бардаци, всичко се икономисва “, показва семейство, живеещо от 15 години в Германия./блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР