200 туристи бяха спешно настанени в един от хотелите в

...
200 туристи бяха спешно настанени в един от хотелите в
Коментари Харесай

Спешно настаниха в хотел 200 туристи в Банско, които се оказаха на улицата

200 туристи бяха незабавно настанени в един от хотелите в Банско, откакто се оказаха на улицата, съобщи БНР. Почти всички са чужденци.

До момента няма информация за какво туристите са напуснали хотелите, в които са били, и дали е имало организация за тяхното ескортиране. Съюзът на туристическия бизнес в града е провел настаняването им.

Банско към този момент трети ден е под карантина, като мярката засегна доста българи, освободени  от работа в курорта, които не съумяха да излязат от града преди влизането в действие  на карантината.

Стотици българи останаха без заслон второ денонощие. Те бяха освободени от работа поради изключителното привършване на зимния сезон. Някои са напуснали квартирите си, а други са били изгонени. Те желаят да бъдат подложени на обзор на контролно-пропускателния пункт от здравно лице и да се приберат в къщи.

Община Банско разгласи горещи телефонни линии в помощ на хора, имащи потребност от здравна и филантропична помощ.

Същевременно с това карантините ограничения в града стават още по строги, като единствено по един човек от семейство може да върви до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция.

Присъстивето на полицията и жандармерията към града също е засилено заради  опити да се пробие карантината през зелена граница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР