200 саксии с марихуана иззе полицията в Смолян. При проверка

...
200 саксии с марихуана иззе полицията в Смолян. При проверка
Коментари Харесай

Спипаха 200 саксии с разсад на марихуана, приготвена за засаждане край Смолян

200 саксии с марихуана иззе полицията в Смолян. При инспекция край регионалния град – на разклона за курорта Пампорово, е спрян товарен автомобил, ръководен от 53-годишен софиянец.

При обиск на колата служителите на реда разкрили 200 пластмасови саксии с по един филиз растение от рода на конопа с височина до 10 см. 53-годишният водач показал, че разсадът от марихуана е предопределен за засаждане край Смолян.

Вече е наложена и възбрана за продажба на алкохол след 16 часа в почивните дни

Преди месец, на заявление на bTV по Закона за достъп до социална информация, Министерството на земеделието отговори, че през 2023 година на територията на област Смолян не са открити засети площи с промишлен коноп, както и няма регистрирани лица в Регистъра на земеделските стопани със съответната просвета.

От ведомството обясниха още, че през 2022 година за Смолянско са били издадени две позволения за развъждане на промишлен коноп на повърхност от 11 дка. След осъществени инспекции на земеделските стопани е установено, че в част от засятата марихуана - на повърхност от 7 дка, наличието на тетрахидроканабинол надвишава 0.2 теглови % и реколтата е унищожена.  

От Областна дирекция „ Земеделие “ показаха, че сега тече акцията за регистрация на аграрни производители.

В последните дни Министерство на вътрешните работи е проверило повече от 1000 търговски обекта, стартирани са 13 следствия

В случая става въпрос за един от двамата аграрни производители, който и предходната година е отглеждал промишлен коноп, и чиято годишна продукция е била унищожена.

„ По случая е формирано досъдебно произвеждане. Тепърва следва да бъде обяснен случая – има ли издадено позволение и къде е трябвало да бъде засаден разсадът, “, разяснява представителят на Окръжна прокуратура Станчо Станчев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР