200 млрд. долара за инфраструктурни проекти са предвидени в бюджета

...
200 млрд. долара за инфраструктурни проекти са предвидени в бюджета
Коментари Харесай

САЩ ще строят пътища за $200 млрд.

200 милиарда $ за инфраструктурни планове са планувани в бюджета на Съединени американски щати за 2019 година Проектът планува и 18 милиарда $ в границите на две години за осъществяване на обещаното строителство на ограда по границата с Мексико. Предвидените бюджетни средства за пътища целят и да подтикват вложения за 1.5 трлн. $ в границите на 10 години, осъществени взаимно с държавни, локални и частни сътрудници, съобщи ръководителят на Службата за ръководство и бюджет към администрацията Мик Мълвани.

Администрацията на Доналд Тръмп предлага бюджет от 4.4 трилиона $ за идната година, който предвещава недостиг от 1 трилион $ плюс федералните дефицити. В него са залегнали и 716 милиарда $ за защита. По-големите пера в бюджета са тези за защита в размер на 165 милиарда $ и за други вътрешни цивилни разноски от 131 милиарда $. Също по този начин 13 милиарда $ се планува да бъдат изхарчени за битка против рецесията с опиати в страната, а 85.5 милиарда са отделени за здравни грижи за ветераните.

През 2019 година управляващите в Съединени американски щати възнамеряват да отделят най-малко 1 милиарда $ за увеличение на отбраната на уеб страниците на държавните институции. 46 милиарда $ са планувани за потребностите на департамента по вътрешна сигурност. Това бележи нарастване от 8% по отношение на бюджета на ведомството за 2017 година

Администрацията на Тръмп се пробва да форсира и даже да отстрани другите екологични оценки по планове в проектите си да поправи овехтялата инфраструктура в страната и да построи ограда по границата с Мексико, заяви "Гардиън ". Планът за развиване на инфраструктурата планува ограничавания във опциите на федералните организации да възразяват против нови планове, както 21-месечно ограничаване за осъществяване на екологична оценка на планове, които евентуално заплашват застрашени типове или рискови хабитати.

На среща с представители на локални и районни управляващи Тръмп е декларирал, че "ще получаваме вашите разрешителни доста бързо ". Очакванията са главните диспути към бюджета да са фокусирани върху недостига, най-много поради признатата през декември данъчна промяна, защото тя не планува надлежно понижение на разноските, а вместо това разчита на аргумента, че по-ниските данъчни ставки ще доведат до засилен стопански напредък.

Според неправителствената организация "Комитет за виновен федерален бюджет " бюджетният недостиг на Съединени американски щати ще се усили, достигайки над 1 трлн. $ през 2019 година

Сенатът на Съединени американски щати утвърди започването на спор за имиграционната промяна. Проектозаконът ще реши ориста на към 700 хиляди "мечтатели " - по този начин се назовават децата, доведени нелегално от родителите си. Сенаторите нямат доста време за диалози, тъй като декрет на президента Доналд Тръмп заплашва младежите с депортиране след 5 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР