200 млн. лв ще бъдат отпуснати от правителството за болничната

...
200 млн. лв ще бъдат отпуснати от правителството за болничната
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Допълнителните 200 млн. лв ще се похарчат за клинични пътеки

200 млн. лева ще бъдат отпуснати от държавното управление за болничната помощ от 2020 година Това стана ясно през днешния ден след среща в Министерския съвет с КНСБ и здравния министър Кирил Ананиев, на фона на народен митинг на медицинските експерти.

Достатъчни ли са тези средства, с цел да удовлетворят настояванията на медиците и по какъв начин би трябвало да бъдат разпределени - посетител по тематиката в " Още от деня " беше проф. Николай Габровски, зам.-директор на " Пирогов " и зам.-председател на БЛС.

Смятам, че в " Пирогов " нещата са много уравновесени и за обществото, в което живеем, тези приходи са допустими, изясни при започване на диалога проф. Габровски.
Проф. Николай Габровски, зам.-директор на " Пирогов " и зам.-председател на БЛС: Миналата седмица имаше много диалози и не може да се каже, че тези 200 млн. лева са обезпечени вследствие на митинга през днешния ден. Това е доста добра вест, само че има нещо доста значимо и значително - защо ще бъдат употребявани тези пари.
България се слави с може би един от най-високия брой хоспитализация на човек от популацията. Ние към този момент имаме една нова идея - тези пари няма да отидат за размер на лекуване и занижаване на критериите за хоспитализация, а за повишение на клиничните пътеки, изясни проф. Габровски.

Той е безапелационен, че в България обитаеми места, в които не може да няма лечебни заведения и би трябвало да бъдат подкрепяни макар финансовите усложнения и неналичието на задоволително експерти.

Всяка система на опазване на здравето има своите провокации и компликации, на всички места парите не стигат, безапелационен е проф. Габровски.

И още - ще стане ли след две години София Европейска столица на неврохирургията, вижте целия диалог във видеото!
 Министерски съвет ще отпусне 200 млн. лева в допълнение за болнична помощ от 2020 година Министерски съвет ще отпусне 200 млн. лева в допълнение за болнична помощ от 2020 година
От 2020 година ще бъдат отпуснати над 200 млн. лева в допълнение за болнична помощ, разгласи държавното управление. Това стана след среща в Министерския съвет с КНСБ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР