200 милиона лева повече за болнична помощ през бюджета на

...
200 милиона лева повече за болнична помощ през бюджета на
Коментари Харесай

200 милиона лева повече за болнична помощ

200 милиона лв. повече за болнична помощ през бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъдат заложени за следващата година. Това договориха на среща КНСБ и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Цитиран от БНР, той съобщи, че три четвърти от парите ще отидат за повишение на заплатите.

" След като няма да имаме нарастване на размера активност, цената би трябвало преобладаващо да отиде за увеличение на разноските за личен състав. Не желая да конкретизирам сега някакви проценти, само че най-малко 3/4 от тази сума ще отиде за разноски за личен състав, а сметките, които сме създали за реализиране на целевите равнища, демонстрират, че тази част, която ще се задели за разноски за личен състав, ще е задоволителна ", означи Ананиев.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изрази удовлетворение от постигнатото за бюджета на Касата, само че предизвести, че заложеното нарастване на заплатите на медицинските сестри в учебното и в детското опазване на здравето няма да е задоволително, с цел да може заплатите да доближат равнищата, записани в отрасловия групов трудов контракт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР