200 хиляди автомобила ще се окажат без Гражданска отговорност от

...
200 хиляди автомобила ще се окажат без Гражданска отговорност от
Коментари Харесай

От петък: Всички клиенти на „Олимпик” ще си търсят нов застраховател

200 хиляди автомобила ще се окажат без Гражданска отговорност от петък. Причината – компанията „ Олимпик”, която е записана в Кипър и работи у нас със свои клонове, е в развой на неплатежоспособност. Застраховани чакат погашение на вреди с месеци.

От Комисията за финансов контрол в началото оповестиха, че имат лимитирани пълномощия във връзка с клонове. По-късно обаче стана ясно, че застраховките „ Гражданска отговорност” в „ Олимпик” ще се анулират автоматизирано, а жителите ще би трябвало да сключат нови.
Заради лишен лиценз на „ Олимпик ”: 200 хиляди коли у нас остават без „ Гражданска отговорност ” Застраховани чакат погашение на вреди с месеци, не се знае дали ще получат компенсации
Въпреки, че по закон % от всяка застраховка " Гражданска отговорност " се насочва към Гаранционния фонд, от там оповестиха, че активността на „ Олимпик” на територията на България не се подсигурява от тях. В същото време пък от компанията оповестиха за bTV, че към фонда са платили над 16 милиона лв..

Проблемът с неизплатените вреди е единствено върхът на айсберга, предизвестяват специалисти.
Снимка: bTV
От застрахователното сдружение оповестиха, че всички застрахователни полици се приключват в петък 17 август, в това число наложителната „ Гражданска отговорност”.

Директорът на „ Олимпик – България” Пелагея Евтимова съобщи, че проблемите със старите вреди не са по виновност на компанията: „ От надзора в Кипър с назначението на този специфичен ликвидатор или надзирател, процедурата е такава – ние предоставяме всички искания, той ги ревизира и одобрява”.

А от месец май ликвидаторът не е одобрил нито лев заплащане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР