200 души в Плевен са поставени под домашна карантина. Всички

...
200 души в Плевен са поставени под домашна карантина. Всички
Коментари Харесай

200 души в Плевен са под домашна карантина

200 души в Плевен са сложени под домашна карантина. Всички проби на контактни лица, които са обработени през днешния ден, са негативни, само че в границите на деня бяха взети проби на нови хора. Техните резултатите ще станат ясни на следващия ден. Новите хора, които се изследват са, медицински личен състав от лечебните заведения, студенти, които са били на стаж в лечебното заведение, и служащи, пристигнали от Италия и Испания.

Зъболекарите в региона желаеха от РЗИ указания по какъв начин да работят при създалата се обстановка. Градът последователно се приспособява към нея.

Заради затворените детски градини, до момента в който доктор Надежда Кирова работи, брачният партньор й - също ортодонт, си е у дома да гледа детето. Д-р Кирова споделя, че пациентите всеобщо се обаждат да питат дали клиниката е отворена поради случаите на ковид в града.

" С цел да се ограничи достъпа на доста хора в кабинетите, молим всички, които идват да са без компаньон, изключваме децата, те идват с родителите ", изясни доктор Надежда Кирова, доктор по дентална медицина в Плевен.

В клиниката се съблюдават строги правила за разчистване и стерилизация, а по телефона лекар Кирова пита всеки, който има записан час, дали е бил в чужбина, контактувал ли е с хора от засегнатите страни и има ли признаци на вируса. Чак тогава взема решение кой да седне на зъболекарския стол. 12-годишната Далия е тук с майка си, у дома двете също приказват за ковид, само че без суматоха.

" Говорим, да. Тя е малко по-притеснена от мен, изяснявам й, че всяка година се появяват такива неща и би трябвало да ги преминем ", сподели Албена Михайлова, майка на Далия.

В аптеките в града пациентите също влизат по един, с цел да не се струпват хора в пространствата.

Силвия се запасява с ръкавици и алкохол. Като шеф на хранителен магазин споделя, че е длъжна да се грижи за хигиената в него.

" Не ни тормози, само че тъй като съм в хранителен обект и просто се скланям аз самата да го върша ", изясни Силвия Николова.

Междувременно, проби за новия ковид бяха взети медици, от студенти и от италианските служащи на градежа на газопровода " Балкански поток " в региона, нищо че нямат признаци.
Мерки против ковид в Плевен: Хората се запасяват с ръкавици и алкохол Все още не е ясно кой е първоизточник на болестта в града
" В града се получи безпокойствие по отношение на контингента от италиански служащи. Искам да успокоя хората, че те са обхванати, не се движат безотговорно ", съобщи доктор Николай Деков, РЗИ-Плевен.

Всичките 140 проби на контактните лица и медицинския личен състав в Габрово са негативни.
8 проби от Габрово и Плевен се повтарят поради подозрения за ковид Резултатите ще са подготвени в средата на деня
Удължаването на ваканцията за учениците към този момент е под въпрос, само че са в ход нови ограничения за всички детски и образователни заведения. Ще се мери температурата на всеки, тази мярка застигна даже съда. Магистратите анулираха и откритите правосъдни съвещания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР