200 души са проследили на живо стрелбата в Крайстчърч, Нова

...
200 души са проследили на живо стрелбата в Крайстчърч, Нова
Коментари Харесай

Фейсбук: 200 души са гледали на живо стрелбата в Крайстчърч, не са я докладвали

200 души са наблюдавали онлайн стрелбата в Крайстчърч, Нова Зеландия, при която в две джамии бяха убити 50 души, сочат данни на обществената мрежа “Фейсбук”. Нито един от тези консуматори не е докладвал лайвстриймът, в който Брентън Тарант разстрелва жертвите си.
Първият сигнал за предаваното онлайн видео идва 12 минути, откакто лайвстриймът е завършил, съобщи BTV.
Според формалните данни на обществената мрежа към 4000 души общо са гледали истинското видео преди то да бъде отстранено. По-големият проблем за “Фейсбук” е по какъв начин да се оправи с появяващите се копия.
Социалната мрежа въвели данни в логаритъма си за различаване на видеоклипове онлайн, който да блокира всяко видео, което образно наподобява сходно или същото като това на Брентън Тарант.
“През първите 24 часа премахнахме към 1,5 млн. видеа-копия на офанзивата, споделяни по целия свят. Повече от 1,2 млн. от тези клипове бяха блокирани още при качване в мрежата и не бяха видени от други потребители”, написа в формалното известие на обществената мрежа.
От компанията разясняват още, че работят тясно с Глобалния интернет конгрес за контратероризъм, като с тях са споделили повече от 800 видеоклипа, свързани по някакъв метод с истинското видео. Те са дали на форума също персонални данни, линкове, постове във “Фейсбук” и други, които биха спомогнали за следствието.
“Оставаме шокирани от ужасяващия терористечен акт в Крайстчърч. Готови сме и към този момент оказваме помощ на следствието на това закононарушение. В софтуерната промишленост ще продължим да работим против езика на омразата и опасността от тероризъм”, пишат още от “Фейсбук”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР