200 души са били евакуирани от Индонезийската болница, която Израел

...
200 души са били евакуирани от Индонезийската болница, която Израел
Коментари Харесай

Стотици са били евакуирани от обкръжената Индонезийска болница в Газа


200 души са били евакуирани от Индонезийската болница, която Израел обкръжи и нападна, настояват от здравното министерство в Газа. От Израел упорстват, че ударите подхождат на интернационалното право, само че от палестинския анклав оповестиха за починали цивилни. И упрекнаха Хамас, че употребява израелски бункери под болничното заведение „ Ал Шифа “.Освен това израелските сили са направили още интервенции на Западния бряг и настояват за открити ракети в джамия в град Газа, която била употребена за произвеждане на оръжия.

 
Терористите произвеждат ракети в джамия. Възползват се от знаците на исляма, за да сеят тероризъм.
Даниел Хагари, представител на израелските сили

В Тел Авив близки на заложници на Хамас се срещнаха с израелския министър председател и военновременния кабинет. Стигнало се е до замяна на остри реплики, а Бенямин Нетаняху е коментирал, че освобождението на всички близо 240 отвлечени е водеща задача за Израел.

 
Това, което чухме е, че унищожаването на Хамас и освобождението на заложниците са еднакво важни.
Уди Горен, непосредствен на пленник

От американския Държавен департамент не престават договарянията за хората в плен, а президентът Джо Байдън изрази вяра, че скоро ще бъде реализирана договорка.Пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации генералният секретар на филантропичната организация съобщи, че би трябвало да се реализира мир.  
Изграждането на мир значи продоволствена сигурност, достъп до обучение, развиване на умения, опазване на здравето, обществена отбрана и заслужен живот за всички.
Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации

По думите на Антониу Гутериш броят на убитите цивилни в Газа е невиждан спрямо който и да било спор от 2017 година насам. От началото на войната сред Израел и Хамас са починали над 13 хиляди палестинци съгласно управляващите в анклава.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР