200 деца от ДГ Д-р Петър Берон“ и ДГ Мир“

...
200 деца от ДГ Д-р Петър Берон“ и ДГ Мир“
Коментари Харесай

200 варненчета се включиха в уроци по горска педагогика

200 деца от ДГ „ Д-р Петър Берон “ и ДГ „ Мир “ във Варна се включиха през миналите дни в уроци по горска педагогика, научи Moreto.net.

Занятията водиха специалисти от ИАГ, СИДП и ДПП „ Шуменско плато “.

По време на урока малчуганите схванаха от книжката „ Приказки от гнездото “ къде живее дребния писклив орел, по кое време свива гнездо и по какъв начин отглежда дребните си.

Чрез занимателни игри децата схванаха за какво би трябвало да пазим тази птичка и с какво е скъпа тя за нашата природа. По време на урока малчуганите построиха свое гнездо, „ мътиха “ яйца и храниха преди малко излюпените орлета, като най-после полетяха към топлите страни.

Малките възпитаници трябваше да отговорят и на въпроси свързани с пожарите в горите, грижите за дърветата и животните, както и опазването на всички скъпи типове. Горските педагози им обясниха за какво не би трябвало да замърсяваме водоизточниците, почвата и въздуха.

Това е вторият урок, който специалисти от трите институции провеждат с деца от ДГ „ Д-р Петър Берон “.

Съвместната работа ще продължи и през есента, когато в двора на първата забавачка горските ще покажат на децата по какъв начин се засажда дръвче и какви грижи би трябвало да поставят за него.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР