200 броя ваксини против дифтерит, тетанус и коклюш за хората

...
200 броя ваксини против дифтерит, тетанус и коклюш за хората
Коментари Харесай

Ваксинират срещу дифтерит, тетанус и коклюш пострадалите от наводненията в Карловско

200 броя ваксини срещу дифтерит, тетанус и коклюш за хората от потърпевшите от наводнението села Каравелово, Богдан и Слатина обезпечи Кризисният щаб на Община Карлово, заяви. 

От вторник заран медицински сестри ще слагат имунизацията „ Тетатокс “ в здравните пунктове в трите обитаеми места. Всички искащи да бъдат имунизирани би трябвало да отидат на място.

Трудно преносимите хора могат да бъдат имунизирани и по домовете, след предварителна поръчка в кметството.

Ваксината е безвредна и е ефикасна 6 месеца след слагането ѝ. Лекари поучават хората да се ваксинират, защото тинята, замърсяванията и умрелите животни са причина за развиване на болести.

Община Карлово има подготвеност да достави спомагателни дози при нужда.

За девети следващ ден чиновници от Община Карлово дезинфекцират в обитаемоте места, потърпевши от наводненията на 2 септември.

След първичната стерилизация на улиците в Каравелово, Богдан, Слатина, Войнягово и Баня, от 11 септември стартира вътрешно обеззаразяване на частните домове.

На популацията се раздават и разтворими таблетки от препарата за битова стерилизация „ Табидез 56 “ . Специалисти от отдел „ Екология “ в общината, взаимно с командировани лекари от Областна дирекция на Българската организация по сигурност на храните – Пловдив, правят загробване на умрели животни в трупни ями.

До момента в наносите са открити и в следствие заровени 4 крави, 14 овце, 4 кучета, 22 заека и 55 кокошки.



Психолози на Българския Червен кръст (БЧК) стартират визити при хората в най-засегнатите от наводненията обитаеми места в община Карлово, оповестиха от организацията. Те ще са в селата Каравелово и Богдан о т рано сутринта във вторник.

Психолозите ще посещават по домовете най-вече възрастни, самотни и мъчно преносими хора. На място ще бъде направена оценка дали има нужда да бъдат образувани спомагателни екипи, каква да е интензивността на визитите и има ли потребност хората да бъдат насочвани към експерт.

Освен психолозите, доброволци от БЧК също оказват помощ за превъзмогване на последствията от наводненията , като се включват в разчистването на засегнатите региони, дават храни, вода и облекла на нуждаещите се. Миналата седмица БЧК даде филантропична помощ от бедствения си запас за наводнените села, бяха изпратени 720 броя одеяла и над 600 л. дезинфектанти. 



Армията също ще продължи най-малко още месец да оказва помощ на популацията в потърпевшите региони, означи през вчерашния ден командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков, който управлява работата на военнослужещите на място. 

В края на август значителни превалявания предизвикаха наводнения в няколко села в Карловско. За справяне с вредите на терен работят стотици чиновници на държавни институции, в това число пожарната, армията, пътната организация, горските стопанства, както и доброволци. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР