200 000 рубли или близо 2500 евро глоба ще плащат

...
200 000 рубли или близо 2500 евро глоба ще плащат
Коментари Харесай

В Русия: 2500 евро глоба за хапещо куче

200 000 рубли или близо 2500 евро санкция ще заплащат в Русия притежателите на кучета, които са ухапали човек. Това планува законопроект, който в околните дни ще бъде гласуван от долната камара на Народното събрание. Същото наказване ще бъде налагано при нахлуване освен от страна на домашни любимци, само че от животни в циркове и зоологически градини. Ако при нападението настъпи гибел, то притежателите ще отиват на съд.

Проектозаконът планува същата санкция и за длъжностни лица, които не извършват отговорностите си за запазване и грижа за бездомните животни. Освен това се предлага в нормативния документ да бъдат импортирани съответните ограничения за отговорно отношение към животните. Това включва спомагателните пълномощия на районите, „ с цел да могат да следят популацията на подценявани животни, да могат да открият, в случай че е належащо, възбрана за освобождение от приюти “.

Депутатите ще обсъдят още и отпущането на федерални средства за създаване на приюти за бездомни животни. „ Това ще бъде предложение към проекторезолюцията на Държавната Дума, защото поради предложенията, които ни изпращат районите, разбираме, че има редица въпроси, които не са решени на равнище федерално законодателство, където е належащо да се притегли държавното управление на Руската федерация и субектите за разпределяне на федерални средства за създаване на убежища “, обясниха депутати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР