200 000 лв. глоба ще бъде наложена на фирмата Трейс

...
200 000 лв. глоба ще бъде наложена на фирмата Трейс
Коментари Харесай

Фандъкова проверява нова драма с жълтите павета, плаши с 200 000 лв. глоба

200 000 лева санкция ще бъде наложена на компанията " Трейс груп холд ", в случай че се откри, че неин служащ за повторно съзнателно. Това заяви във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Причината е, че служащ е сниман да чупи с чук на дребни части част от жълтите павета на площад " Свети Александър Невски ".

Пред bTV представител на компанията реализатор изясни, че през вчерашния ден са осъществявани местни поправки за стабилизиране на отворените фуги, за които са употребявани счупени и бракувани павета.

" Острите ръбове са оформяни, с цел да могат да влязат във фугите. Чупени са павета, които са взети с протокол и за които написа, че са негодни за приложимост. Цяло паве не се е чупило ", увери той.
 След Графа, Шишков търси качествения ремонт и при жълтите павета
След Графа, Шишков търси качествения ремонт и при жълтите павета

Лабораторни проби и изпитвания следва да бъдат направени

Фандъкова напомня, че през октомври предходната година в ече е за потвърдено съзнателно чупене нацяло керамично паве от служащ на компанията.

Тя показва, че налагането на оптималния размер на глобата е наложително при наново нарушаване и отбелязва, че през есента е поискала от изпълнителя спомагателни механически ръководители на обекта, както и инструктажи към служащите за работа с обекти, част от културно-историческото завещание на София.

Всички записи от видеонаблюдението на Столичната община в зоната към този момент са свалени. Те се преглеждат и е осъществена инспекция на място. Фандъкова ще подаде и сигнал до столичната полицияза изясняване на всички обстоятелства.

Случилото се ще бъде открито и няма да остане без последствия , увери градоначалникът.
 За жълтите павета с обич и политически искри, с опити и псувни
За жълтите павета с обич и политически искри, с опити и псувни

Министър Шишков и Йорданка Фандъкова направиха ревизия на ремонта на жълтите павета

Тя разясни, че глобите се постановат за увреждане на културна полезност по Закона за устройство и застрояване на Столична община. Това е така наречен Закон за София, в който глобите за увреждане на културното завещание са в пъти по-високи от тези в Закона за културното завещание, налагани от страната.

Пренареждането на жълтите павета по бул. " Цар Освободител ", в сектора от бул. " Васил Левски " до Българска академия на науките, е част от плана за възобновяване на централната градска част. Площта му е под 1,5% от всички планувани за ремонт площи в зоната, а цената му по контракт е 204 хиляди лева Заради откритото разбъркване на жълтите павета приемането на сектора е спряно, а разплащания за него от Столична община не са осъществявани , показва още Фандъкова.
 Жълтите павета напуснаха ремонта
Жълтите павета напуснаха ремонта

Само седмица след края на ремонта в центъра на София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР