200 000 лв. е глобата, която ще наложа на фирмата

...
200 000 лв. е глобата, която ще наложа на фирмата
Коментари Харесай

Фандъкова бясна, след като работник развъртя чука по жълтите павета в София

200 000 лева е санкцията, която ще наложа на компанията „ Трейс груп холд “, в случай че се откри, че неин служащ за повторно съзнателно чупи цяло жълто керамично паве. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във фейсбук профила си, ден откакто стана ясно, че служащ троши на части няколко жълти плочки с чук .

Тя напомни, че през октомври предходната година към този момент е наложила глоба от 100 000 лева за потвърдено съзнателно чупене нацяло керамично паве от служащ на компанията.

Налагането на оптималния размер на глобата е наложително, както при наново нарушаване, по този начин е откакто през есента желаех от изпълнителя спомагателни механически ръководители на обекта, както и инструктажи към служащите за работа с обекти, част от културно-историческото завещание на София, ядосва се столичният градоначалник.

Всички записи от видеонаблюдението на Столична община в зоната към този момент били свалени. „ По мое предписание те се преглеждат и беше осъществена инспекция на място. Освен това ще подадем и сигнал до Столична дирекция на вътрешните работи, за изясняване на всички обстоятелства. Случилото се ще бъде открито и няма да остане без последствия, закани се Фандъкова.

Тя постанова глобите за увреждане на културна полезност по Закона за устройство и застрояване на Столична община. „ Това е по този начин нареченият Закон за София, в който успяхме да защитим наказания за увреждане на културното завещание, които са в пъти по-високи от тези в Закона за културното завещание, налагани от страната ”, изясни кметът.

Пренареждането на жълтите павета по бул. „ Цар Освободител “, в сектора от бул. „ Васил Левски “ до Българска академия на науките, е част от плана за възобновяване на централната градска част. Площта му е под 1,5% от всички планувани за ремонт площи в зоната, а цената му по контракт е 204 хиляди лева Заради откритото разбъркване на жълтите павета приемането на сектора е спряно, а разплащания за него от Столична община не са осъществявани, посочи Фандъкова.


Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР