200 000 лв. е глобата, която ще наложа на фирмата

...
200 000 лв. е глобата, която ще наложа на фирмата
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Ще наложа 200 000 лв. глоба, ако отново има увреждане на жълтите павета

200 000 лева е санкцията, която ще наложа на компанията " Трейс груп холд ", в случай че се откри, че неин служащ за повторно съзнателно чупи цяло жълто керамично паве. Това разгласи на страницата си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова, откакто организация " Булфото " популяризира фрагменти, на които се вижда по какъв начин служащ чупи с чук едно от паветата.
 
" През октомври предходната година към този момент постанових глоба от 100 000 лева за потвърдено съзнателно чупене нацяло керамично паве от служащ на компанията ", напомни тя. 
 
" Налагането на оптималния размер на глобата е наложително, както при наново нарушаване, по този начин е откакто през есента поисках  от изпълнителя спомагателни механически ръководители на обекта, както и инструктажи към служащите за работа с обекти, част от културно-историческото завещание на София ", означи Фандъкова.
 
По думите й всички записи от видеонаблюдението на Столична община в зоната към този момент са свалени.
 
" По мое предписание те се преглеждат и беше осъществена инспекция на място. Освен това ще подадем и сигнал до Столична дирекция на вътрешните работи за изясняване на всички обстоятелства. Случилото се ще бъде открито и няма да остане без последствия ", сподели още кметът на София.
 
" Налагам глобите за увреждане на културна полезност по Закона за устройство и застрояване на Столична община. Това е по този начин нареченият Закон за София, в който успяхме да защитим наказания за увреждане на културното завещание, които са в пъти по-високи от тези в Закона за културното завещание, налагани от страната ", изясни Йорданка Фандъкова.
 
Пренареждането на жълтите павета по бул. " Цар Освободител ", в сектора от бул. " Васил Левски " до Българска академия на науките, е част от плана за възобновяване на централната градска част. Площта му е под 1,5% от всички планувани за ремонт площи в зоната, а цената му по контракт е 204 хиляди лева Заради откритото разбъркване на жълтите павета приемането на сектора е спряно, а разплащания за него от Столична община не са осъществявани.
 
Миналия октомври на компанията беше наложена санкция от 100 хиляди лв. за съзнателно увреждане на паве. Изпълнението на целия ремонт в сектора пред Народното събрание се оказа некачествено, което наложи пренареждане на емблематичната за София настилка.
 
Именно по тази причина до момента Столичната община не е платила нито лев от избраните 206 000 лв. на компанията, увери Йорданка Фандъкова, която предходната седмица бе изслушана в парламентарната комисия по районна политика. По-рано двамата с районния министър Иван Шишков ревизираха на място процеса по пренареждане на паветата.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР