20 ученици от ПГ "Проф д-р Асен Златаров"-Видин ще се

...
20 ученици от ПГ "Проф д-р Асен Златаров"-Видин ще се
Коментари Харесай

Видин се включва в похода По стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица /снимки/

20 възпитаници от ПГ "Проф доктор Асен Златаров "-Видин ще се включат в Националния туристически поход "По стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица ", който след 2-годишно спиране започва тази година.
Учениците с възторг се приготвят за този нелек поход, споделя лидерът на групата и преподавател по физическо образование и спорт Таня Методиева:
"Подготовката за този поход стартира при започване на образователната календарна година, когато образуваме клубовете. Моят клуб е "Млад екскурзиант " и се готвим за този поход. Основното е да се научим да сгъваме и опъваме палатка по верния метод, тъй като това е нашият дом в продължение на една седмица. Децата би трябвало да са осведомени с това какво ги чака като условия, какви облекла и обувки да употребяват, по какъв начин да се подредят в походната колона..
Маршрутът е същият. На 27 май е откриването в Козлодуй, вторият ден сме в село Софрониево, третият ден в Борован, четвъртият в село Баница, пети ден в местността "Речка ", и последна нощувка на връх Околчица. На 2 юни на връх Околчица се провеждат тържества, с цел да се означи датата... "
Тази година се навършват 146 години от героичния героизъм на българския стихотворец, бунтовник и народен воин Христо Ботев и неговите четници.
Участниците за 74-ти път ще се преклоният пред трагичната им и величествена всеотдайност, вървейки по техните стъпки от Козлодуйския бряг до историческия връх Околчица.
Поради изключителната епидемиологична конюнктура в страната през 2020 и 2021 година самодейността краткотрайно бе спряна, само че края на ограниченията дава опция за включване 74-ото издание на родолюбивата самодейност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР