20 тона капачки бяха събрани в София за един ден.

...
20 тона капачки бяха събрани в София за един ден.
Коментари Харесай

20 тона капачки бяха събрани в София за ден

20 тона капачки бяха събрани в София за един ден. С паричната себестойност на количеството пластмаса може да се купи един нов кувьоз. Капачки бяха събирани през днешния ден и Пловдив, Плевен и Велико Търново.
 
Днес беше последният ден за предаване на събраната пластмаса от акцията " Капачки за бъдеще ". Хора от цялата страна се включиха в благотворителната самодейност, която се организира за трети път в страната. Според една от организаторките й - Мартина Йорданова, това е най-силната акция досега.

 20 тона капачки бяха събрани в София за ден БГНЕС
Пред Дарик преди ден различен от уредниците - Лазар Радков, изясни: " Събираме пластмасови капачки, които предаваме за преработване против съответни суми и със събраните средства купуваме техника за бебета - кувьози, които даряваме в общински лечебни заведения. Предаваме капачките във фабрика за преработване, където пластмасата се рециклира в суровина за основаване на друга пластмаса. За да си го визиите, 33 тона пластмаса са към 33 млн. капачки или към 11 камиона, натъпкани с пластмаса ".
 
" За шест месеца са закупени три кувьоза. Единият отиде за болничното заведение в Червен бряг, подаяние ще получи и тази в Чирпан. Третият още не сме решили къде ще отиде, защото чакаме информация от здравно министерство ", разкри Йорданова.-->

 20 тона капачки бяха събрани в София за ден БГНЕС
Напролет следва нова самодейност, а искащите могат да се осведомят във Феуйсбук страницата на акцията " Капачки за бъдеще ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР