20-те държави, използващи еврото, и населението им от 346 милиона

...
20-те държави, използващи еврото, и населението им от 346 милиона
Коментари Харесай

Еврозоната отбеляза растеж, но напрежението върху домакинствата остава

20-те страни, употребяващи еврото, и популацията им от 346 милиона души означиха непретенциозен стопански напредък от 0.3% през второто тримесечие на годината, само че вероятностите остават релативно слаби.

С 0.6 на 100 е повишен Брутният вътрешен продукт на целия Европейски Съюз в съпоставяне със същия интервал на предходната година, регистрира Евростат.

Растежът от 3.3% на Ирландия, максимален в еврозоната, изкривява общата картина. Данните там демонстрират огромни съмнения заради обстоятелството, че огромни транснационални компании, в това число най-големите софтуерни, са базирали централите си в страната. Икономиката в Германия е в застой, до момента в който Италия бележи стесняване с 0.3 на 100.

По-високите лихви, които би трябвало да противостоят на високата инфлация, хвърлят сянка върху общата картина, защото оскъпяват харченето и вложението на семействата и бизнеса. На годишна база еврозоната нараства единствено с 0.6%, което е най-лошото ѝ показване от рецесията през 2020-2021 година

Заетостта в общия валутен съюз е повишена с 0.2% през второто тримесечие, отбелязвайки нарастване от 1.5 на 100 в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР