20 служители на чешкото посолство в Москва бяха обявени за

...
20 служители на чешкото посолство в Москва бяха обявени за
Коментари Харесай

Ответен удар: Русия обяви 20 чешки дипломати за персона нон грата

20 чиновници на чешкото посолство в Москва бяха оповестени за личност нон грата в отговор на експулсирането на 18 съветски дипломати от Прага.

„ Те ще изоставен територията на страната ни до края на деня на 19 април… Също по този начин беше поискано чешката страна да приведе наедно броя на локално наетия личен състав с броя на чиновниците от сходна категория в съветското посолство в Чешката република “, оповестиха от външното министерство на Русия. Чешкият дипломат Вичеслав Пивонка към този момент е осведомен за дейностите на Москва.

В събота чешкият министър председател Андрей Бабиш и вицепремиерът Ян Хамачек оповестиха експулсирането на 18 души от съветското посолство в Прага, за които се твърди, че са „ чиновници на съветските специфични служби “.

По-късно от Русия показаха неодобрение от този ход, подхванат „ под измислени и голословни предлози “ и даде обещание да последва ответна реакция.

Петима души ще продължат работата си в чешкото посолство, а от Москва към този момент отхвърлиха прогонването на нежеланите персони да са сътрудници на разузнаването на Чехия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР