20 процента от руския брутен вътрешен продукт са засегнати от

...
20 процента от руския брутен вътрешен продукт са засегнати от
Коментари Харесай

Една пета от руският БВП е засегната от западните санкции

20 % от съветския БВП са наранени от глобите, наложени на страната от Запада. Това разгласи през днешния ден съветската Аналитична кредитно-рейтингова организация (АКРА), представена от ДПА.

Западните сили, в това число Европейски Съюз и Съединени американски щати, постановиха поредност наказания против Русия, откогато Москва анексира Крим преди четири години.

Русия наложи контрасанкции против западните страни, в това число необятни ограничавания на вноса на селскостопански артикули.

Западните наказания са засегнали над 400 съветски компании, чиито общи консолидирани доходи предходната година са се равнявали на 30 трилиона рубли (480 милиарда долара), показва АКРА.

Санкциите засегнаха главно съветски банки, петролния, газов и защитителен бранш, само че въздействието им е относително едва, съгласно отчета, представен от Българска телеграфна агенция.

Средната доходност на банковия бранш се е намалила единствено с 0,8 процентни пункта през първите две години след налагането на рестриктивните мерки, а в петролния и газов бранш съответният спад е 1,6 на 100.

Руските контрасанкции обаче са тласнали цените нагоре и са понижили персоналните приходи на руснаците с сред 2 и 3 процентни пункта през миналите четири години, отбелязва организацията.

Негативният резултат от спадащите приходи върху икономическия напредък не е обезщетен от позитивния резултат на увеличеното произвеждане в селското стопанство, се показва в разбора.

Влиянието на глобите ще бъде по-осезаемо в дълготраен проект, тъй като капиталовият климат в Русия се е влошил, добавя АКРА. Наблюдава се да вземем за пример закъснение в създаването на офшорни петролни планове, което ще се отрази върху размера на производството след 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР