20 процента от децата у нас имат гръбначно изкривяване. Според

...
20 процента от децата у нас имат гръбначно изкривяване. Според
Коментари Харесай

Проучване: 20% от децата у нас имат гръбначно изкривяване

20 % от децата у нас имат гръбначно деформиране. Според лекарите тендецията може да бъде обърната, само че би трябвало да се акцентира на профилактиката.   В Стара Загора се организира среща на водещи медици, лекуващи гръбначни изкривявания. Всяко 5 дете има гръбначно деформиране и съгласно родителите казусът се крие в тежките училищен раници и неправилното им носене.
Затова се постанова с тежкото ученическо задължение да оказват помощ и родители, и родственици. Понякога, когато родители виждат деформиране в гръбнака на детето, към този момент е късно.
От болестта сколиоза обаче страдат освен деца. Мариана споделя, че късно е разкрила казуса при себе си. " Специално аз години наред съм подценявала това заболяване. И в действителност то се откри на по-късен стадий от моя живот и несъмнено предизвиква голям дискомфорт ", споделя Мариана Ганева.
Профилактиката за ранното диагностициране и стопиране на сколиозата оказва помощ, само че за жалост, тя не се ползва като норма в образователните заведения в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР