20 пациенти в пловдивска болница са били лекувани в рамките

...
20 пациенти в пловдивска болница са били лекувани в рамките
Коментари Харесай

Пфайзер е проучвала хапчето си срещу ковид и у нас

20 пациенти в пловдивска болница са били лекувани в границите на клинично изследване с хапчето против коронавирус на " Пфайзер " в миг, в който Министерство на здравеопазването даже не е направило действия за поръчката на медикамента, стана ясно от думите на доктор Атанас Парев, пулмолог и началник на отделението там.

Той е на мнение, че препаратът " Паксловид ", утвърден в края на предходната година от европейския регулатор, е посочил отлични резултати при пациентите, на които е бил прибавен у нас - всички с риск от тежко протичане на инфекцията.

Особено значима резултатност, означи медикът, има при приложението на хапчето при контактни на заболели. При верен тайминг, те може да не се заразят въобще и да не демонстрират симптоматика.

Страничните резултати пък били търпими и се изразявали най-вече в чувство за мъка, главоболие и разстройства на гастро-интестиналния тракт. В момента трима се лекуват с препарата и към този момент никой не се е разболял.

Министерство на здравеопазването обаче разгласи през януари, че е поръчало едвам 10 000 броя от медикамента на фармагиганта. Медици пък поучават страната ни въобще да се откаже от другия утвърден препарат от ЕМА - " молнупиравир " на " Мерк " поради опасения от рискови нежелани реакции.
ТЕМА преди 21 минути 401 преди 6 часа 2353 преди 19 часа 1221
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР