20 общини бяха класирани в процедурата за . По реда

...
20 общини бяха класирани в процедурата за . По реда
Коментари Харесай

20 общини спечелиха 9,2 млн. евро за улично осветление

20 общини бяха класирани в процедурата за. По реда на класирането им това са София, Бургас, Малко Търново, Варна, Търговище, Поморие, Ловеч, Пловдив, Враца, Котел, Средец, Велинград, Сандански, Трявна, Хасково, Априлци, Велико Търново, Смолян, Кнежа и Пазарджик.
Процедурата се финансира по линия на " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност " на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2020 година, се сочи в известието на Европейска икономическа общност.
Основната цел финансирането е да се увеличи, да се понижат разноските на общините за осветяване и да се подобрят изискванията на живот за популацията.
За финансиране са кандидатствали 107 общини, като 104 от тях са минали първия стадий на класиране – административната оценка. Те са разпределени в три листата – 20, които ще получат финансиране, 6 отхвърлени и 78 запаси.
 Малина Едрева отговори на Борис Бонев за уличното осветяване и тоалетните в София Малина Едрева отговори на Борис Бонев за уличното осветяване и тоалетните в София
Неверни заключения, различни обстоятелства, основаване на различна действителност за осъществяване на политически упоритости – това вижда председ...
Класираните общини ще могат да получат сред 200 хиляди и 600 хиляди евро за всеки план по процедурата, която е на стойност 8.2 млн. евро, в това число и.
Общата стойност на плановете е близо 9.2 млн. евро, от които съвсем 8.3 млн. евро съставляват безплатна финансова помощ, а останалите средства са личен принос на общините.
„ Поради големия интерес към процедурата, при последните разисквания на Плана за възобновяване и резистентност бе взето решение в частта на проекта " Зелена България " да бъде включен и план за рационализация на улично осветяване.
Предвиденият финансов запас за това в проекта е 352.3 млн. лева Очаква се по тази линия да бъдат финансирани още към 200 общински плана. Всички планове, минали административната оценка, само че неполучили финансиране в процедурата  " Рехабилитация и рационализация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветяване на общините ", ще бъдат финансирани с преимущество от Плана за възобновяване и развиване “, допълват още от програмата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР