20 мигранти са задържани в Перник преди обяд, съобщи БТА,

...
20 мигранти са задържани в Перник преди обяд, съобщи БТА,
Коментари Харесай

Хванаха две групи мигранти край Перник

20 мигранти са арестувани в Перник преди обяд, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Те са открити в бус в квартал „ Изток “ наоколо до пътен възел „ Даскалово “.

Новообразуваните следствия за нелегално превеждане на мигранти за предходната година са 108

Шофьорът, превозвал мигрантите, е от Русе, само че все още не е ясна възрастта му. При залавянето той е изоставил буса с чужденците и е избягал. След малко гонене мъжът е арестуван и отведен за разпит със заповед за задържане за период до 24 ч.

Хора в региона на Болярово се заключват и денем от боязън

Говорителят на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи сподели, че мигрантите най-вероятно са от афганистански генезис и задачата е била те да бъдат изведени от страната. Предприети дейности, с цел да се откри възрастта на арестуваните. Проверява се дали те разполагат с документи за идентичност и се събира информация към превозването им.

Малко по-късно втора група мигранти е хваната край Перник. 37 души от Афганистан са хванати сред градовете Брезник и Перник.

Мигрантите са транспортирани с бус, който е спрян за инспекция от полицията при започване на пернишкото село Мещица. Превозното средство е пътувало в посока Перник. Все още се открива самоличността на лицата и се водят процесуално-следствени дейности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР